Шоколадний ганаш на червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
Дивно насичений, ароматний і приголомшливо смачний варіант ганаша я хочу запропонувати вам на пробу. Для випічки та найрізноманітніших десертів це дійсно приголомшлива ідея. Запам'ятовуйте!
Такий ганаш можна відразу зробити з запасом, так як він прекрасно зберігається в холодильнику до 10 днів. Перед використанням просто розігрійте його 10-20 секунд в мікрохвильовці. Завдяки провину виходить дуже тонкий аромат, так що я особисто не рекомендую додавати ваніль або інші ароматизатори. Спробувати однозначно варто!
- Червоне вино - 180 мілілітрів
- Вершки - 180 мілілітрів
- Какао - 3 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Шоколад - 250 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Сіль - 1 щіпка
1. У невеликій сотейник влийте вершки і вино. Додайте какао і цукор. Ретельно перемішайте, поставте на вогонь і проваріть 5-6 хвилин, помішуючи, на повільному вогні.
2. Тим часом подрібніть шоколад і розм'якшене вершкове масло. Зніміть сотейник з вогню, викладіть шоколад і масло. Залиште на пару хвилин.
3. Додайте сіль і ретельно все перемішайте до однорідності.
4. Тепер шоколадний ганаш на червоному вині можна перелити в зручну баночку.
5. І подавати з улюбленими десертами.
Смачного!
Смачного!