Шніцель зі скумбрією
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування шніцеля зі скумбрією. Скумбрія - риба корисна і дуже смачна.
У процесі приготування цієї страви виходить рибний соковитий шніцель. До такого шніцелю найкраще подати рис або картопля.
- Скумбрія - 2 штуки(700 г)
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Перець - За смаком
- Сіль - 1/3 чайних ложки
1. Промиваємо в холодній проточній воді рибу. Гострим ножем акуратно робимо розріз на черевці і видаляємо нутрощі. Так само видаляємо хребет і кістки. Ножем акуратно зрізаємо м'якоть.
2. Тонку шкірку, яка покриває рибу, знімаємо. Потім акуратно обрізаємо плавники, робимо це так, щоб обидві половинки тушки були з'єднані між собою. Філе гарненько промиваємо ще раз. Тепер злегка його обсушити. Поперчити і посолити. Змащуємо гарненько сметаною з обох сторін.
3. Приблизно хвилин двадцять витримуємо рибу в сметані. Розбиваємо сире яйце, розмішуємо і обмазуємо їм з обох сторін рибне філе. Надлишки яєчної суміші струшуємо безпосередньо перед тим, як почнемо смажити рибу.
4. На сковороді гарненько розігріваємо олію і хвилини три з одного боку шніцеля, і хвилини дві з іншого його боку, обсмажуємо.
5. Готові шніцелі треба відразу ж викласти на порційні тарілочки. Гарніром може бути відварений рис або картоплю. Смачного!