Рецепт Шніцель з телятини фото

Шніцель з телятини
(покроковий рецепт з фото)

Австрійська кухня
М'ясо, Телятина
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Новий рік, Ювілей
Гарячі страви, Шніцель

Шніцель з телятини - традиційне австрійське блюдо. Саме з телятини готується віденський знаменитий шніцель. Отже, давайте сьогодні готувати в кращих традиціях австрійської кухні!

Як вже було сказано, шніцель з телятини ми будемо готувати в кращих традиціях, тому подавати це м'ясо слід з картопляним пюре. Готувати цю страву дуже легко. З шніцелем з телятини з даного рецептом ми впораємося протягом 30 хвилин.

Для вдалого приготування дуже важливо правильно підібрати м'ясо. Чим воно свіже, тим смачніше вийде шніцель.

Хай щастить!

  • Телятина - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 50 грам
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Шматочки лимона - 4-6 штук
  • Картопля - 7 штук
  • Свіжа петрушка, цибуля-пористий - - За смаком
  • Молоко - - За смаком (для пюре)
шніцель з телятини - фото крок 1
М'ясо нарізаємо шматочками, товщиною приблизно в 2 см. Потім кожен шматочок відбиваємо за допомогою молотка, однак робити це потрібно рівною стороною, не він, де шипи. Відбивати м'ясо слід починаючи від центру до країв. Потім кожен шматочок солимо і перчимо.
шніцель з телятини - фото крок 2
Потім беремо три тарілки. В одну насипаємо борошно, в іншу панірувальні сухарі, а в третьому збиваємо яйця.
шніцель з телятини - фото крок 3
На грубку ставимо розігріватися сковорідку з олією. Кожен шматочок телятини спочатку мачає з двох сторін в яйця, потім в борошно, а потім в панірувальні сухарі і відправляємо на сковорідку.
шніцель з телятини - фото крок 4
Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до утворення апетитною золотистої скоринки (по 4-5 хвилин з кожного боку). Готові шматочки викладаємо на тарілку і готуємо інші.
шніцель з телятини - фото крок 5
Поки готується шніцель не забувайте про гарнір. Тому з самого початку приготування на грубку поставте варитися картопля для пюре. Коли картопля майже зваритися нарубати крейді петрушку і зелену цибулю.
шніцель з телятини - фото крок 6
У зварену картоплю додайте зелень, молоко (не забудьте, що всю воду зливати не слід, треба трохи залишити рідини), приправити сіллю, поперчіть і розтопчіть до стану пюре.
шніцель з телятини - фото крок 7
На тарілочку викладаємо картопляне пюре, віденський шніцель. На шніцель зверху кладемо шматочок лимона і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти