Шніцель з телятини
(покроковий рецепт з фото)
Шніцель з телятини - традиційне австрійське блюдо. Саме з телятини готується віденський знаменитий шніцель. Отже, давайте сьогодні готувати в кращих традиціях австрійської кухні!
Як вже було сказано, шніцель з телятини ми будемо готувати в кращих традиціях, тому подавати це м'ясо слід з картопляним пюре. Готувати цю страву дуже легко. З шніцелем з телятини з даного рецептом ми впораємося протягом 30 хвилин.
Для вдалого приготування дуже важливо правильно підібрати м'ясо. Чим воно свіже, тим смачніше вийде шніцель.
Хай щастить!
- Телятина - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 50 грам
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Сіль, перець - - За смаком
- Шматочки лимона - 4-6 штук
- Картопля - 7 штук
- Свіжа петрушка, цибуля-пористий - - За смаком
- Молоко - - За смаком (для пюре)
М'ясо нарізаємо шматочками, товщиною приблизно в 2 см. Потім кожен шматочок відбиваємо за допомогою молотка, однак робити це потрібно рівною стороною, не він, де шипи. Відбивати м'ясо слід починаючи від центру до країв. Потім кожен шматочок солимо і перчимо.
Потім беремо три тарілки. В одну насипаємо борошно, в іншу панірувальні сухарі, а в третьому збиваємо яйця.
На грубку ставимо розігріватися сковорідку з олією. Кожен шматочок телятини спочатку мачає з двох сторін в яйця, потім в борошно, а потім в панірувальні сухарі і відправляємо на сковорідку.
Обсмажуємо з двох сторін на середньому вогні до утворення апетитною золотистої скоринки (по 4-5 хвилин з кожного боку). Готові шматочки викладаємо на тарілку і готуємо інші.
Поки готується шніцель не забувайте про гарнір. Тому з самого початку приготування на грубку поставте варитися картопля для пюре. Коли картопля майже зваритися нарубати крейді петрушку і зелену цибулю.
У зварену картоплю додайте зелень, молоко (не забудьте, що всю воду зливати не слід, треба трохи залишити рідини), приправити сіллю, поперчіть і розтопчіть до стану пюре.
На тарілочку викладаємо картопляне пюре, віденський шніцель. На шніцель зверху кладемо шматочок лимона і подаємо до столу. Смачного!