Шепардскій пиріг
(покроковий рецепт з фото)
"шепардскій пиріг" - це рецепт англійської кухні, у якого є ще багато інших назв, наприклад, багато його знають, як "пастуший пиріг" . Ділюся одним з варіантів його приготування.
"шепардскій пиріг" готується надзвичайно просто, забезпечує дотримання покрокової інструкції, але при цьому можна дати волю своїй фантазії в плані додавання інгредієнтів і спецій.
- М'ясний фарш - 300 грам (в оригінальному рецепті фарш з ягнятини)
- Томати у власному соку - 400 грам (або томатна пасату)
- Червона цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 1 штука
- Болгарський перець - 0, 5 штуки
- Картопля - 6 штук
- Оливкова олія - 50 грам
- Соєвий соус - 50 грам
- Часник - 3 зубчики
- Вершки - 100 мілілітрів
- Молоко - 50 мілілітрів
- Зелений горошок - 3 Ст. Ложки (консервований або свіжий)
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний мелений перець - 5 грам
- Мускатний горіх - 2 грами
- Вода або бульйон - 100 мілілітрів

Підготуйте інгредієнти.

Очистіть картопля, поріжте на великі часточки і відваріть до готовності з зубчиком часнику, приправити сіллю.

У фарш влийте столову ложку оливкової олії, столову ложку соєвого соусу, поперчіть і обсмажте на сковороді.

Натріть на тертці моркву, півкільцями наріжте цибулю, дрібно поріжте болгарський перець і селера.

У сковороду влийте залишки оливкової олії і соєвого соусу, викладіть овочі і тушкуйте 5-6 хвилин, після чого влийте приблизно 100 мл. Води і тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.

Додайте в тушковані овочі обсмажений фарш.

Викладіть на фарш томати і тушкуйте під кришкою протягом 5 хвилин.

У сотейник або в каструлю влийте вершки, молоко, додайте мускатний горіх і лавровий лист, нагрійте до кипіння, після лавровий лист витягніть.

Розімніть в пюре картопля, влийте молочно-вершкову суміш, розмішайте.

У форму для запікання викладіть фарш з овочами.

На фарш викладіть консервований зелений горошок, якщо є свіжий горошок, це ще краще.

Зверху викладіть картопляне пюре, ложкою нанесіть "хвилю", відправте пиріг в духовку при температурі 180-200 градусів на 25-30 хвилин.

Ароматне і смачна страва готова. Смачного!