Рецепт Шепардскій пиріг фото

Шепардскій пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
М'ясо , Овочі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

"Шепардскій пиріг" - це рецепт англійської кухні, у якого є ще багато інших назв, наприклад, багато його знають, як"Пастуший пиріг" . Ділюся одним з варіантів його приготування.

Опис приготування:

"Шепардскій пиріг" готується надзвичайно просто, забезпечує дотримання покрокової інструкції, але при цьому можна дати волю своїй фантазії в плані додавання інгредієнтів і спецій.

  • М'ясний фарш - 300 грам (в оригінальному рецепті фарш з ягнятини)
  • Томати у власному соку - 400 грам (або томатна пасату)
  • Червона цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Стебло селери - 1 штука
  • Болгарський перець - 0, 5 штуки
  • Картопля - 6 штук
  • Оливкова олія - 50 грам
  • Соєвий соус - 50 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Молоко - 50 мілілітрів
  • Зелений горошок - 3 Ст. Ложки (консервований або свіжий)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний мелений перець - 5 грам
  • Мускатний горіх - 2 грами
  • Вода або бульйон - 100 мілілітрів
шепардскій пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
шепардскій пиріг - фото крок 2
Очистіть картопля, поріжте на великі часточки і відваріть до готовності з зубчиком часнику, приправити сіллю.
шепардскій пиріг - фото крок 3
У фарш влийте столову ложку оливкової олії, столову ложку соєвого соусу, поперчіть і обсмажте на сковороді.
шепардскій пиріг - фото крок 4
Натріть на тертці моркву, півкільцями наріжте цибулю, дрібно поріжте болгарський перець і селера.
шепардскій пиріг - фото крок 5
У сковороду влийте залишки оливкової олії і соєвого соусу, викладіть овочі і тушкуйте 5-6 хвилин, після чого влийте приблизно 100 мл. Води і тушкуйте під кришкою ще 10 хвилин.
шепардскій пиріг - фото крок 6
Додайте в тушковані овочі обсмажений фарш.
шепардскій пиріг - фото крок 7
Викладіть на фарш томати і тушкуйте під кришкою протягом 5 хвилин.
шепардскій пиріг - фото крок 8
У сотейник або в каструлю влийте вершки, молоко, додайте мускатний горіх і лавровий лист, нагрійте до кипіння, після лавровий лист витягніть.
шепардскій пиріг - фото крок 9
Розімніть в пюре картопля, влийте молочно-вершкову суміш, розмішайте.
шепардскій пиріг - фото крок 10
У форму для запікання викладіть фарш з овочами.
шепардскій пиріг - фото крок 11
На фарш викладіть консервований зелений горошок, якщо є свіжий горошок, це ще краще.
шепардскій пиріг - фото крок 12
Зверху викладіть картопляне пюре, ложкою нанесіть"хвилю" , відправте пиріг в духовку при температурі 180-200 градусів на 25-30 хвилин.
шепардскій пиріг - фото крок 13
Ароматне і смачна страва готова. Смачного!

Схожі рецепти