Шекерпаре справжній
(покроковий рецепт з фото)
Любіть солодощі? Я от дуже люблю, а особливо, якщо це якась екзотика! Нещодавно спробувала турецька десерт, і тепер вам розповім, як приготувати шекерпаре справжній! Спробуйте приготувати!
Перед вами простий рецепт турецького шекерпаре, і я з задоволенням їм з вами ділюся. Звичайно, турецька випічка завжди буде дуже солодкою, але ось саме цей рецепт ще жодного разу мене не підводив - печиво солодке, але не нудотний. Дивний баланс інгредієнтів!
- Цукор - 450 грам(150 грам в тісто, інше - в сироп)
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 300 грам
- Манька - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Горіхи - 20 штук (будь-якого виду, подрібнені в порошок)
- Вода - 2.5 склянки (половина - в тісто, інше в сироп)
1. Для тесту змішаємо цедру лимона, розтоплене масло, борошно і манку, а також яйця, масло і розпушувач. Туди ж відправимо горішки. Вони повинні бути змолоті в борошно. Перемішаємо, щоб вийшло однорідне тісто.
2. Отримання запечений, відламуючи кульки тесту і злегка пріплющівая їх. Прикрашаємо кожне невеликим шматочком горішка або ягідкою. Випікаємо на деку з рослинним маслом приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
3. Поки печиво в духовці, розтопити цукор у воді, додамо сік одного лимона і знімаємо з вогню. Це і є наш сироп! Поливаємо готове печиво сиропом і подаємо до столу.
4. Ось така краса на тарілці в результаті виходить. Їсти печиво можна гарячим, запиваючи холодним молоком або холодним чаєм. Також можна його вживати з гарячими напоями.