Рецепт Шекерпаре справжній фото

Шекерпаре справжній
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Любіть солодощі? Я от дуже люблю, а особливо, якщо це якась екзотика! Нещодавно спробувала турецька десерт, і тепер вам розповім, як приготувати шекерпаре справжній! Спробуйте приготувати!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт турецького шекерпаре, і я з задоволенням їм з вами ділюся. Звичайно, турецька випічка завжди буде дуже солодкою, але ось саме цей рецепт ще жодного разу мене не підводив - печиво солодке, але не нудотний. Дивний баланс інгредієнтів!

  • Цукор - 450 грам(150 грам в тісто, інше - в сироп)
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Борошно - 300 грам
  • Манька - 100 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Яйця - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Горіхи - 20 штук (будь-якого виду, подрібнені в порошок)
  • Вода - 2.5 склянки (половина - в тісто, інше в сироп)
шекерпаре справжній - фото крок 1
1. Для тесту змішаємо цедру лимона, розтоплене масло, борошно і манку, а також яйця, масло і розпушувач. Туди ж відправимо горішки. Вони повинні бути змолоті в борошно. Перемішаємо, щоб вийшло однорідне тісто.
шекерпаре справжній - фото крок 2
2. Отримання запечений, відламуючи кульки тесту і злегка пріплющівая їх. Прикрашаємо кожне невеликим шматочком горішка або ягідкою. Випікаємо на деку з рослинним маслом приблизно 25 хвилин при 180 градусах.
шекерпаре справжній - фото крок 3
3. Поки печиво в духовці, розтопити цукор у воді, додамо сік одного лимона і знімаємо з вогню. Це і є наш сироп! Поливаємо готове печиво сиропом і подаємо до столу.
шекерпаре справжній - фото крок 4
4. Ось така краса на тарілці в результаті виходить. Їсти печиво можна гарячим, запиваючи холодним молоком або холодним чаєм. Також можна його вживати з гарячими напоями.

Схожі рецепти