Шашлик з телятини в майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас звикли до класичного шашлику зі свинини. Трохи рідше ми готуємо його з баранини. А ось сьогодні я розповім, як приготувати шашлик з телятини в майонезі. Це не менш смачний варіант!
Такий шашличок не рахується надто калорійним. М'ясо телятини засвоюється легше, ніж свиняче. З цедрою лимона і майонезом блюдо виходить надзвичайно смачним і ароматним. Я часто готую такий шашлик у себе у дворі, і всі рідні дуже радіють такому обіду!
- Телятина - 1 кілограм
- Майонез - 300 грам
- Лимон - 1 штука
- Часник - 5 зубчиків
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
Натираємо лимонну цедру на дрібній тертці, змішуємо її з майонезом. Перчик розминаємо ложкою, часник дрібно рубаємо. Додаємо часник і перець в майонезну масу, виливаємо туди ж лимонний сік. Така краса вийшла!
Телятину промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Присипаємо сіллю рівномірно. Нехай сіль гарненько вбереться в м'ясо.
Заливаємо майонезним соусом наш майбутній шашличок з телятини. Можна залишити його на цілу ніч в холодильнику. Шашлик насититься і стане дуже ароматним.
Як зазвичай, насаживаем шматочки телятини на шампура. Відправляємо м'ясо смажитися на вогнищі або на мангалі. Вчасно перевертаємо шашлик, щоб він не підгорів.
Наш чудовий шашличок з телятини готовий! Можна їсти його і насолоджуватися. М'ясо виходить дуже ніжним і приємним на смак. Приємного апетиту!