Шашлик з баранини з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт шашлику з баранини з овочами - для всіх, хто купив хорошою баранини для приготування з неї шашлику і шукає хороший відповідний рецепт.
Під час чергового літнього пікніка ми вирішили приготувати шашлик з баранини з овочами за цим рецептом. Вийшло дуже смачно! Якщо не напартачив з величиною нарізки, то шашлик вийде відмінний - і м'ясо ідеально приготується, і овочі за цей час не підгорати. Потім наливаєш стаканчик червоного вина, ставиш якийсь томатний соус або аджику, і їси шашлик разом з овочами… краса. Отже, ділюся рецептом!
- Болгарський перець - 3 штуки (червоний, зелений, жовтий)
- Червона цибуля - 2 штуки
- Баранина - 800 грам
- Свіжа м'ята - 1 Склянка
- Мелений тмин - За смаком
- Оливкова олія - За смаком
Нарізаємо баранину на невеликі шматочки, обрізаємо небажану жировий прошарок. Поділяємо нарізане м'ясо на дві миски, де одну частину змішуємо з нарізаною м'ятою і оливковою олією.
Друга половина змішується з меленим кмином і невеликою кількістю оливкової олії. М'ясо залишаємо маринуватися протягом 2-ух годин.
Нарізаємо перець і цибулю на середні шматочки, як це показано на фото. Як м'ясо промаринуется, насаджує його на шампури разом з нарізаними овочами.
Викладаємо готові шампури з м'ясом на барбекю або на мангал.