Шашлик по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)
Готують шашлик по-татарськи з мускатним горіхом, це основна його відмінність і характерна особливість. М'ясо використовують баранину і ріжуть його шматочками по 40 грам. Між шматочками м'яса нанизують шпик.
Готувати шашлик по-татарськи зовсім нескладно. Поки маринується м'ясо ви встигнете зробити відмінні вугілля. Час маринування м'яса в будь-якому рецепті залежить від якості самого м'яса, ніж воно свіже і молодше, тим швидше шашлик замаринується. Якщо походження м'яса викликає у вас сумніви, то краще маринують довше, можна навіть 12-24 годину. Тоді волокна м'яса розтопляться і шашлик буде танути в роті. Обов'язково до шашлику по-татарськи подавайте свіжі овочі, коржі і соуси.
- Баранина - 2 кілограма
- Шпик або шинка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 200 грам
- Масло оливкове - 50 грам
- Мускатний горіх - 12 чайних ложок
- Лавровий лист - 5 штук
- Сіль, перець - За смаком

М'ясо ріжемо на шматочки.

Цибулю порізати.

М'ясо скласти в глибокий посуд, додати спеції і добре потиснути руками.

Маринувати не менше двох годин.

М'ясо нанизати на шампури, чергуючи з шматочками шпику.

Приготувати вугілля.

Шашлик смажити на вугіллі, постійно перевертаючи.

Подати з овочами. Смачного!