Рецепт Шашлик по-татарськи фото

Шашлик по-татарськи
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
М'ясо, Баранина
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Готують шашлик по-татарськи з мускатним горіхом, це основна його відмінність і характерна особливість. М'ясо використовують баранину і ріжуть його шматочками по 40 грам. Між шматочками м'яса нанизують шпик.

Готувати шашлик по-татарськи зовсім нескладно. Поки маринується м'ясо ви встигнете зробити відмінні вугілля. Час маринування м'яса в будь-якому рецепті залежить від якості самого м'яса, ніж воно свіже і молодше, тим швидше шашлик замаринується. Якщо походження м'яса викликає у вас сумніви, то краще маринують довше, можна навіть 12-24 годину. Тоді волокна м'яса розтопляться і шашлик буде танути в роті. Обов'язково до шашлику по-татарськи подавайте свіжі овочі, коржі і соуси.

  • Баранина - 2 кілограма
  • Шпик або шинка - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 200 грам
  • Масло оливкове - 50 грам
  • Мускатний горіх - 12 чайних ложок
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Сіль, перець - За смаком
шашлик по-татарськи - фото крок 1
М'ясо ріжемо на шматочки.
шашлик по-татарськи - фото крок 2
Цибулю порізати.
шашлик по-татарськи - фото крок 3
М'ясо скласти в глибокий посуд, додати спеції і добре потиснути руками.
шашлик по-татарськи - фото крок 4
Маринувати не менше двох годин.
шашлик по-татарськи - фото крок 5
М'ясо нанизати на шампури, чергуючи з шматочками шпику.
шашлик по-татарськи - фото крок 6
Приготувати вугілля.
шашлик по-татарськи - фото крок 7
Шашлик смажити на вугіллі, постійно перевертаючи.
шашлик по-татарськи - фото крок 8
Подати з овочами. Смачного!

Схожі рецепти