Шарлотка з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт класичної шарлотки відомий всім. Це поєднання яблук і бісквітного тіста. Нудно і нецікаво. Хочу запропонувати особливий варіант цієї страви і показати, як приготувати шарлотку з курагою.
Це дуже своєрідний рецепт: шарлотка з курагою і під білкової шапкою. Наявність таких оригінальних інгредієнтів робить її набагато смачніше. Чорнослив, а її при бажанні можна замінити чорносливом або родзинками, значно збагачує смак. Такий пиріг можна приурочити і до приходу гостей, і до невеликого торжества, що відзначається в колі колег, і до простого сімейного чаювання.
- Яблука - 1 кілограм
- Чорнослив - 100 грам
- Яйця курячі - 6 штук
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
1. Курагу попередньо промийте і залийте гарячою водою. Залиште її в воді на 10-15 хвилин. Вона повинна набрякнути і стати м'якою.
2. Для початку візьміть посуд, розбийте туди три яйця. Візьміть ще три яйця і відокремте жовтки від білків, жовтки влийте до інших інгредієнтів, а білки приберіть в холодильник на час.
3. Збийте блендером яйця з цукровим піском до утворення піни. Погасіть соду і додайте її в процесі збивання. Продовжуючи збивати, потихеньку невеликими порціями всипте борошно.
4. Готову до цього часу курагу відіжміть і поріжте на дрібні шматочки, змішайте з тестом. За бажанням можна подрібнити курагу за допомогою блендера, але не до однорідної маси. Потрібно, щоб залишилися дрібні шматочки.
5. Змастіть заздалегідь підготовлену форму для випікання вершковим маслом. Не забудьте змастити борту. Форму краще вибирати глибоку.
6. ЯБЛУКО чистий, поріжте їх часточками і покладіть у форму, посипавши зверху цукровим піском. Залийте яблука зверху тістом і поставте в попередньо розігріту до температури 200 З духову шафу на півгодини.
7. Візьміть відкладений білок і збийте з цукровим піском до міцної піни. Форму з практично готовим пирогом дістаньте з духовки, переверніть його в формі яблуками вгору. Рівномірно змастити зверху пиріг збитим білком і поверніть в духовку.
8. Через 10 хвилин, коли білок зарум'яниться, дістаньте готовий пиріг. Остудіть його і потім дістаньте з форми для подачі. Тепер пиріг можна різати і дегустувати.