Рецепт Шарлотка з курагою фото

Шарлотка з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука, Сухофрукти, Чорнослив, Бісквітне тісто
ПП рецепти
На полуденок
Випічка, Шарлотка

Рецепт класичної шарлотки відомий всім. Це поєднання яблук і бісквітного тіста. Нудно і нецікаво. Хочу запропонувати особливий варіант цієї страви і показати, як приготувати шарлотку з курагою.

Це дуже своєрідний рецепт: шарлотка з курагою і під білкової шапкою. Наявність таких оригінальних інгредієнтів робить її набагато смачніше. Чорнослив, а її при бажанні можна замінити чорносливом або родзинками, значно збагачує смак. Такий пиріг можна приурочити і до приходу гостей, і до невеликого торжества, що відзначається в колі колег, і до простого сімейного чаювання.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Чорнослив - 100 грам
  • Яйця курячі - 6 штук
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
шарлотка з курагою - фото крок 1
1. Курагу попередньо промийте і залийте гарячою водою. Залиште її в воді на 10-15 хвилин. Вона повинна набрякнути і стати м'якою.
шарлотка з курагою - фото крок 2
2. Для початку візьміть посуд, розбийте туди три яйця. Візьміть ще три яйця і відокремте жовтки від білків, жовтки влийте до інших інгредієнтів, а білки приберіть в холодильник на час.
шарлотка з курагою - фото крок 3
3. Збийте блендером яйця з цукровим піском до утворення піни. Погасіть соду і додайте її в процесі збивання. Продовжуючи збивати, потихеньку невеликими порціями всипте борошно.
шарлотка з курагою - фото крок 4
4. Готову до цього часу курагу відіжміть і поріжте на дрібні шматочки, змішайте з тестом. За бажанням можна подрібнити курагу за допомогою блендера, але не до однорідної маси. Потрібно, щоб залишилися дрібні шматочки.
шарлотка з курагою - фото крок 5
5. Змастіть заздалегідь підготовлену форму для випікання вершковим маслом. Не забудьте змастити борту. Форму краще вибирати глибоку.
шарлотка з курагою - фото крок 6
6. ЯБЛУКО чистий, поріжте їх часточками і покладіть у форму, посипавши зверху цукровим піском. Залийте яблука зверху тістом і поставте в попередньо розігріту до температури 200 З духову шафу на півгодини.
шарлотка з курагою - фото крок 7
7. Візьміть відкладений білок і збийте з цукровим піском до міцної піни. Форму з практично готовим пирогом дістаньте з духовки, переверніть його в формі яблуками вгору. Рівномірно змастити зверху пиріг збитим білком і поверніть в духовку.
шарлотка з курагою - фото крок 8
8. Через 10 хвилин, коли білок зарум'яниться, дістаньте готовий пиріг. Остудіть його і потім дістаньте з форми для подачі. Тепер пиріг можна різати і дегустувати.

Схожі рецепти