Шарлотка з курагою і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомий цей приголомшливий смачний пиріг - шарлотка з яблуками. Я вирішила закарамелізовать яблука і додати до них курагу. Результат всіх так порадував, що тепер це мій фірязикай рецепт випічки.
Зараз розповім, як приготувати шарлотку з курагою і яблуками. Слід закарамелізіровать фрукти. Для цього на сухій сковороді розтопіть цукор, вершкове масло, потім швидко обсмажте шматочки яблук і кураги.
- Яблуко - 600 грам
- Чорнослив - 100-130 грам
- Яйце - 4 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте, курагу замочіть в окропі на 20 хвилин.
Яблука очистіть, наріжте на дрібні кубики. Курагу подрібніть.
2 ст. L. Цукру розтопіть на сухій сковороді, потім додайте вершкове масло, розтопіть.
Додайте шматочки фруктів, перемішайте і обсмажуйте до тих пір, поки вони не покриються повністю розтопленої карамеллю.
Остудіть фрукти.
Поки готуються карамелізірование яблука і курага, приготуйте тісто. Яйця з цукром збийте в світлу пишну піну протягом 5 хвилин. Поступово додайте просіяне борошно. Перемішуйте за допомогою лопатки, рухаючись від низу до верху. Вмішайте в тісто половину фруктів.
Форму для запікання змастіть маслом, присипте борошном. Вилийте тісто у форму і поставте запікати в добре розігріту (180 градусів) духовку на 30 хвилин.
Потім викладіть залишилися фрукти поверх тесту і продовжуйте випікати до готовності пирога. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки, вона повинна вийти з тіста сухою.
Остудіть пиріг. Смачного!