Рецепт Шарлотка з курагою і яблуками фото

Шарлотка з курагою і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Сухофрукти , Чорнослив , Вершкове масло
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт , Полудень
Випічка , Шарлотка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Всім відомий цей приголомшливий смачний пиріг - шарлотка з яблуками. Я вирішила закарамелізовать яблука і додати до них курагу. Результат всіх так порадував, що тепер це мій фірязикай рецепт випічки.

Опис приготування:

Зараз розповім, як приготувати шарлотку з курагою і яблуками. Слід закарамелізіровать фрукти. Для цього на сухій сковороді розтопіть цукор, вершкове масло, потім швидко обсмажте шматочки яблук і кураги.

  • Яблуко - 600 грам
  • Чорнослив - 100-130 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Борошно - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Яблука вимийте, курагу замочіть в окропі на 20 хвилин.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 2
Яблука очистіть, наріжте на дрібні кубики. Курагу подрібніть.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 3
2 ст. L. Цукру розтопіть на сухій сковороді, потім додайте вершкове масло, розтопіть.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 4
Додайте шматочки фруктів, перемішайте і обсмажуйте до тих пір, поки вони не покриються повністю розтопленої карамеллю.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 5
Остудіть фрукти.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 6
Поки готуються карамелізірование яблука і курага, приготуйте тісто. Яйця з цукром збийте в світлу пишну піну протягом 5 хвилин. Поступово додайте просіяне борошно. Перемішуйте за допомогою лопатки, рухаючись від низу до верху. Вмішайте в тісто половину фруктів.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 7
Форму для запікання змастіть маслом, присипте борошном. Вилийте тісто у форму і поставте запікати в добре розігріту (180 градусів) духовку на 30 хвилин.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 8
Потім викладіть залишилися фрукти поверх тесту і продовжуйте випікати до готовності пирога. Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки, вона повинна вийти з тіста сухою.
шарлотка з курагою і яблуками - фото крок 9
Остудіть пиріг. Смачного!

Схожі рецепти