Шарлотка по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу пригостити Вас дуже смачним, ароматним пирогом з ніжною начинкою і великою кількістю яблук. Тим більше зараз в садах гілки хиляться від наливних яблук. Заходьте, будемо пробувати!
Польська назва цього чудесного пирога Szarlotka z budyniem. У нього ніжна основа, вершкова начинка з заварного крему з величезною кількістю яблук. Робиться вона досить просто і з цілком доступних продуктів. Найкраще брати кисло-солодкі сорти яблук. Якщо вони кислі збільште кількість цукру. Якщо вони солодкі, полийте різані яблука лимонним соком, інакше пиріг вийде нудотним. У перший день корочка буде хрусткою, а на наступний день пиріг стані м'яким і дуже ніжним. Смачного!
- Цукрова пудра - 2/3 склянки
- Борошно - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем 25% - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 800 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.

Збийте м'яке масло з цукровою пудрою до пишної маси.

Додайте яйце і жовток. Знову збийте.

Додайте сметану, збийте.

Змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте до маси.

Замісити м'яке, НЕ липке тісто. Розділіть його на дві частини - 2/3 і 1/3. Загорніть в поліетилен і приберіть великий в холодильник, маленький в морозилку на дві години.

Доведіть половину молока до кипіння. Розведіть в іншій частині молока крохмаль, ванілін і цукор. Влийте суміш в кипляче молоко. Варіть до загусання, постійно заважаючи. Покрийте верх поліетиленом і остудіть.

Розподіліть більшу частину тесту рівним шаром по дну і боків форми 28*18. Посипте манною крупою.

Видаліть у яблук серцевину і наріжте дрібними кубиками.

Змішайте яблука з 1/2 частиною крему, розподіліть на тесті. Зверху розподіліть другу половину крему.

Натріть на крупній тертці, на яблучний шар, малий шматок тіста. Розподіліть по всій поверхні, краю подверніте.

Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин до готовності.

Дайте повністю охолонути. При бажанні посипте цукровою пудрою.

Розріжте і подавайте.

Смачного!