Рецепт Шарлотка по-польськи фото

Шарлотка по-польськи
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Шарлотка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 10 хв.

Сьогодні я хочу пригостити Вас дуже смачним, ароматним пирогом з ніжною начинкою і великою кількістю яблук. Тим більше зараз в садах гілки хиляться від наливних яблук. Заходьте, будемо пробувати!

Опис приготування:

Польська назва цього чудесного пирога Szarlotka z budyniem. У нього ніжна основа, вершкова начинка з заварного крему з величезною кількістю яблук. Робиться вона досить просто і з цілком доступних продуктів. Найкраще брати кисло-солодкі сорти яблук. Якщо вони кислі збільште кількість цукру. Якщо вони солодкі, полийте різані яблука лимонним соком, інакше пиріг вийде нудотним. У перший день корочка буде хрусткою, а на наступний день пиріг стані м'яким і дуже ніжним. Смачного!

  • Цукрова пудра - 2/3 склянки
  • Борошно - 300 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Жовток яєчний - 1 штука
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Крем 25% - 1 Ст. Ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Яблуко - 800 грам
  • Молоко - 400 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Ванілін - За смаком
  • Манна крупа - 2 Ст. Ложки
шарлотка по-польськи - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
шарлотка по-польськи - фото крок 2
Збийте м'яке масло з цукровою пудрою до пишної маси.
шарлотка по-польськи - фото крок 3
Додайте яйце і жовток. Знову збийте.
шарлотка по-польськи - фото крок 4
Додайте сметану, збийте.
шарлотка по-польськи - фото крок 5
Змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте до маси.
шарлотка по-польськи - фото крок 6
Замісити м'яке, НЕ липке тісто. Розділіть його на дві частини - 2/3 і 1/3. Загорніть в поліетилен і приберіть великий в холодильник, маленький в морозилку на дві години.
шарлотка по-польськи - фото крок 7
Доведіть половину молока до кипіння. Розведіть в іншій частині молока крохмаль, ванілін і цукор. Влийте суміш в кипляче молоко. Варіть до загусання, постійно заважаючи. Покрийте верх поліетиленом і остудіть.
шарлотка по-польськи - фото крок 8
Розподіліть більшу частину тесту рівним шаром по дну і боків форми 28*18. Посипте манною крупою.
шарлотка по-польськи - фото крок 9
Видаліть у яблук серцевину і наріжте дрібними кубиками.
шарлотка по-польськи - фото крок 10
Змішайте яблука з 1/2 частиною крему, розподіліть на тесті. Зверху розподіліть другу половину крему.
шарлотка по-польськи - фото крок 11
Натріть на крупній тертці, на яблучний шар, малий шматок тіста. Розподіліть по всій поверхні, краю подверніте.
шарлотка по-польськи - фото крок 12
Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин до готовності.
шарлотка по-польськи - фото крок 13
Дайте повністю охолонути. При бажанні посипте цукровою пудрою.
шарлотка по-польськи - фото крок 14
Розріжте і подавайте.
шарлотка по-польськи - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти