Шарлотка по-польськи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу пригостити Вас дуже смачним, ароматним пирогом з ніжною начинкою і великою кількістю яблук. Тим більше зараз в садах гілки хиляться від наливних яблук. Заходьте, будемо пробувати!
Польська назва цього чудесного пирога Szarlotka z budyniem. У нього ніжна основа, вершкова начинка з заварного крему з величезною кількістю яблук. Робиться вона досить просто і з цілком доступних продуктів. Найкраще брати кисло-солодкі сорти яблук. Якщо вони кислі збільште кількість цукру. Якщо вони солодкі, полийте різані яблука лимонним соком, інакше пиріг вийде нудотним. У перший день корочка буде хрусткою, а на наступний день пиріг стані м'яким і дуже ніжним. Смачного!
- Цукрова пудра - 2/3 склянки
- Борошно - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Жовток яєчний - 1 штука
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем 25% - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблуко - 800 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - За смаком
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Збийте м'яке масло з цукровою пудрою до пишної маси.
Додайте яйце і жовток. Знову збийте.
Додайте сметану, збийте.
Змішайте просіяне борошно з розпушувачем. Додайте до маси.
Замісити м'яке, НЕ липке тісто. Розділіть його на дві частини - 2/3 і 1/3. Загорніть в поліетилен і приберіть великий в холодильник, маленький в морозилку на дві години.
Доведіть половину молока до кипіння. Розведіть в іншій частині молока крохмаль, ванілін і цукор. Влийте суміш в кипляче молоко. Варіть до загусання, постійно заважаючи. Покрийте верх поліетиленом і остудіть.
Розподіліть більшу частину тесту рівним шаром по дну і боків форми 28*18. Посипте манною крупою.
Видаліть у яблук серцевину і наріжте дрібними кубиками.
Змішайте яблука з 1/2 частиною крему, розподіліть на тесті. Зверху розподіліть другу половину крему.
Натріть на крупній тертці, на яблучний шар, малий шматок тіста. Розподіліть по всій поверхні, краю подверніте.
Випікайте в гарячій духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин до готовності.
Дайте повністю охолонути. При бажанні посипте цукровою пудрою.
Розріжте і подавайте.
Смачного!