Серце яловиче тушковане
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі простий рецепт, як приготувати серце яловиче тушковане. Чудово підійде до будь-якого гарніру, саме м'ясо виходить ніжне і соковите. Всі мої домашні дуже люблять цю страву!
Вибирайте серце молодого тваринного. Так воно швидше приготується і не буде жорстким. Така підлива підійде і до картоплі, і до всіляких круп. Наше сімейство воліє тушковане серце з макаронами. Також дуже буде смачно поєднання тушкованого яловичого серця з овочами і свіжою зеленню. Спробуйте приготувати тушковане серце у себе вдома, порадуйте рідних і близьких.
- Яловиче серце - 500 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Лист лавровий - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте яловиче серце. Вимийте, зачистите м'ясо, промокніть паперовими рушниками. Наріжте серце кубиком, приправити сіллю, поперчіть і відправте смажитися на сковорідку з рослинним маслом.
Коли м'ясо виділить сік, а половина цієї рідини википить, додайте борошно, перемішайте і обсмажуйте ще 1-2 хвилини.
Коли серце обжарится, дістаньте шматочки і перекладіть їх в неглибоку каструлю.
Окремо на сковороді обсмажити цибулю до прозорості, додайте томатну пасту, лавровий лист, трохи води, приправити сіллю. Доведіть соус до кипіння і відправте в каструлю з серцем.
Гасіть серце протягом години, періодично помішуючи на слабкому вогні до готовності.