Щи зі свіжої капусти на курячому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Варити щі з капустою повинна вміти кожна господиня. Ця страва перевірено часом і вже багато століть готується в кожному будинку. Даний рецепт приготування щей нескладний, готуватимемо "річний" варіант.
Легкі літні щі зі свіжої капусти зварити дуже легко. Бульйон для щей може бути яловичим, курячим або зі свинячого м'яса на кісточці, вибирайте самі, з чого його приготувати. У цьому рецепті розказано, як приготувати борщ зі свіжої капусти на курячому бульйоні. Ну, а принцип готування з іншого м'яса точно такий же, тільки часу у вас піде більше. Готові щі подавайте до столу гарячими, зі сметаною і свіжою зеленню.
- Куряча грудка на кісточці - 1 штука (або будь-яка інша частина курки)
- Капуста свіжа - 300-400 грам
- Картопля - 5 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Перець чорний горошком - 6-8 штук
Куряче м'ясо моєму, можна зняти з нього шкіру. Відправляємо м'ясо в каструлю, туди ж додаємо очищені моркву, цибулину, зубчики чеснока, перець і пучок петрушки. Наливаємо воду (приблизно 2-2.5 L), ставимо на вогонь. Як тільки бульйон закипить, робимо вогонь мінімальним, але бульйон повинен кипіти. Варимо хвилин 40-50 після закипання.
Ну ось, час вийшов, а наш бульйон готовий. Дістаємо з нього м'ясо, проціджуємо бульйон, овочі та зелень викидаємо.
Поки бульйон варився, ми не сиділи просто так, очистити овочі. Наріжемо очищені моркву і цибулю кубиками.
Розігріємо сковороду з рослинним маслом, хвилини 4-5 обсмажуємо моркву
Потім додаємо цибулю і обсмажуємо все разом ще хвилин 5-6.
Як тільки цибуля почне набувати золотистий колір, прибираємо сковороду з вогню.
Чистка kartoshku, поріжемо її невеликими кубиками. Додамо картоплю в проціджений бульйон, посолити і проварити хвилин 15.
М'ясо відокремити від кісточок і відправимо слідом за картоплею в каструлю з бульйоном.
Свіжу капусту теж нарізаємо кубиками. Викладаємо капусту і обсмажені цибулю з морквою в каструлю. Варимо хвилин 15. Щи - густе блюдо, але ви регулюйте потрібну вам густоту. Додайте води, якщо для вас щі виявляться занадто густими.