Щи зі свіжої капусти на курячому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Варити щі з капустою повинна вміти кожна господиня. Ця страва перевірено часом і вже багато століть готується в кожному будинку. Даний рецепт приготування щей нескладний, готуватимемо"річний" варіант.
Опис приготування:
Легкі літні щі зі свіжої капусти зварити дуже легко. Бульйон для щей може бути яловичим, курячим або зі свинячого м'яса на кісточці, вибирайте самі, з чого його приготувати. У цьому рецепті розказано, як приготувати борщ зі свіжої капусти на курячому бульйоні. Ну, а принцип готування з іншого м'яса точно такий же, тільки часу у вас піде більше. Готові щі подавайте до столу гарячими, зі сметаною і свіжою зеленню.
- Куряча грудка на кісточці - 1 штука (або будь-яка інша частина курки)
- Капуста свіжа - 300-400 грам
- Картопля - 5 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Перець чорний горошком - 6-8 штук
Куряче м'ясо моєму, можна зняти з нього шкіру. Відправляємо м'ясо в каструлю, туди ж додаємо очищені моркву, цибулину, зубчики чеснока, перець і пучок петрушки. Наливаємо воду (приблизно 2-2.5 L), ставимо на вогонь. Як тільки бульйон закипить, робимо вогонь мінімальним, але бульйон повинен кипіти. Варимо хвилин 40-50 після закипання.
Ну ось, час вийшов, а наш бульйон готовий. Дістаємо з нього м'ясо, проціджуємо бульйон, овочі та зелень викидаємо.
Поки бульйон варився, ми не сиділи просто так, очистити овочі. Наріжемо очищені моркву і цибулю кубиками.
Розігріємо сковороду з рослинним маслом, хвилини 4-5 обсмажуємо моркву
Потім додаємо цибулю і обсмажуємо все разом ще хвилин 5-6.
Як тільки цибуля почне набувати золотистий колір, прибираємо сковороду з вогню.
Чистка kartoshku, поріжемо її невеликими кубиками. Додамо картоплю в проціджений бульйон, посолити і проварити хвилин 15.
М'ясо відокремити від кісточок і відправимо слідом за картоплею в каструлю з бульйоном.
Свіжу капусту теж нарізаємо кубиками. Викладаємо капусту і обсмажені цибулю з морквою в каструлю. Варимо хвилин 15. Щи - густе блюдо, але ви регулюйте потрібну вам густоту. Додайте води, якщо для вас щі виявляться занадто густими.