Рецепт Щи з курки фото

Щи з курки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Щи
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочеться поділитися рецептом дуже смачних щей. Щи з курки виходять менш калорійними, ніж зі свининою, тому я їх вважаю за краще більше, а дітки з'їдають все до останньої ложки.

Опис приготування:

Цим рецептом поділилася зі мною бабуся чоловіка. І завжди, коли я готую ці щі, йому вдається перенестися в дитинство і відчути його на смак. Рекомендую спробувати зварити такі щі, ви не пошкодуєте!

  • М'ясо куряче - 400-600 грам
  • Капуста білокачанна - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
  • Помідори - 3-4 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
  • Вода - 2-3 літрів
1
Промийте і очистіть курку.
2
Поставте каструлю з холодною водою. Надішліть в неї курку, очищену цибулину і одну моркву. Варіть бульйон до повної готовності курки. Час від часу знімайте пінку з бульйону.
3
Промийте і зачистите овочі. Капусту наріжте тонкими смужками, моркву натріть на терки, а цибуля поріжте дрібними кубиками.
4
Картопля так само промийте, почистіть і поріжте кубиками. А з помідор зніміть шкірку і також наріжте.
5
На розігріту з маслом сковороду відправте обсмажувати цибулю до напівпрозорості, а слідом відправте морква, помішуючи обсмажуйте всі 1-2 хвилини. До цибулі з морквою відправте помідор і цукор. Все добре перемішайте і залиште на середньому вогні гаситися 2-3 хвилини. Після цього готову зажарку зніміть з вогню.
6
Дістаньте зварену курку, відокремте м'ясо від кістки і наріжте середніми кубиками. Овочі також дістаньте з бульйону, вони більше не знадобляться.
7
Каструлю з бульйоном поставте на вогонь, відправте в нього картоплю і доведіть до кипіння. Після того, як суп закипить, відправте в нього капусту, а через пару хвилин - zažarku. Доведіть бульйон за смаком, додайте сіль і перець, варіть до тих пір, поки не буде готовий картопля.
8
Останнім етапом в щі додайте лавровий лист і відварене куряче м'ясо. Відставте щі з вогню і дайте настоятися протягом 10-15 хвилин.
9
Смачного!

Схожі рецепти