Щи на яловичому бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся традиційним в наших краях, смачним і простим рецептом щей на яловичому бульйоні. Я додаю в щі помідори і гриби - виходить більш ароматне і смачне блюдо! рекомендую спробувати, смачно!
Перед вами - рецепт приготування щей на яловичому бульйоні. Вони виходять дуже ситними, наваристими і ароматними - цього легко досягти, адже ми додаємо в борщ крім капусти і картоплю, і гриби, і навіть помідор! сподіваюся, вам мій рецепт сподобається, і ви ще не раз приготуєте щі на яловичому бульйоні в домашніх умовах!
- Яловичина - 500 грам (на кісточці)
- Гриби білі сушені - 100 грам
- Капуста - 250 грам
- Картопля - 3 штуки
- Помідор - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Перець горошком - 4 штуки(4 горошинки)
- Спеції - За смаком
- Морква - 1 штука
1. У каструлю набираємо 2.5 літра води, викладаємо м'ясо, додамо цибулину і морквину, порізану кружальцями, і варимо бульйон, як зазвичай. Паралельно гриби ріжемо шматочками і заливаємо холодною водою на годину - як раз до цього часу і бульйон настигне.
2. Вогонь зменшимо, м'ясо з бульйону поки дістаємо, цибулину викинемо, а закладаємо капусту, картоплю і гриби. Доводимо до кипіння, зменшимо вогонь і варимо далі.
3. М'ясо якраз трохи охолоне - нарізаємо його невеликими порційними шматочками і повертаємо в суп. Додамо сюди ж шматочки помідора, лавровий лист, перець і спеції. Доводимо до кипіння, і на маленькому вогні під кришкою варимо ще 10 хвилин.
4. От і все! Смачного!