Щи із квашеної капусти зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати борщ з квашеної капусти зі свининою. Я от не знала, що класичні щі готуються без картоплі. А ось як - Зараз я поділюся з вами своїм досвідом. Вийшло досить смачно!
Вашій увазі пропоную класичний рецепт щей з квашеної капусти зі свининою! виходить смачне, трохи кислувате і трохи солонувате перша страва, яке люблять і цінують не одне століття в кожній родині. Спробуйте і ви мій рецепт, сподіваюся, вам сподобається цей смак щей з квашеної капусти. Вони виходять більш кислими, ніж якби ви готували зі свіжої капусти, але зате готуються швидше. Спробуйте самі!
- Свинина - 500 грам
- Капуста квашена - 500 грам
- Цибуля - 200 грам
- Коріння - 200 грам (корінь петрушки, селери, пастернак, хрін - що знайдете, часто продаються вже готові "букети" для смачного бульйону)
- Томатна паста - 100 грам (або 200 г. Свіжих перетертих стиглих томатів)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Морква - 150 грам
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Розміщуємо в воду м'ясо, доводимо її до кипіння, знімаємо піну, а після цього додаємо коріння і далі варимо, поки бульйон не набуде відтінку, а м'ясо не буде майже готове. М'ясо потім виймаємо, нехай охолоне, ми його потім наріжемо і повернемо в бульйон.
2. Цибуля і моркву обсмажити на олії і відправимо в готовий киплячий бульйон.
3. Далі - порізане м'ясо і квашена капуста. Туди ж додаємо томатну пасту. Тушкуємо все разом, поки м'ясо не буде готове, капуста не стане м'якою, а самі щі - приємними і на смак, і на колір!
4. У мене він на маленькому вогні нудився півгодини після того, як всі продукти були закладені. Для 10 хвилин до кінця готування додамо сіль і спеції, а також - зелень. Смачного!