Рецепт Самогон на травах фото

Самогон на травах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 20-25
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Якщо ви зацікавилися простим народним рецептом самогону на травах, то варто спробувати зробити настоянку з цього максимально легкому рецептом, але що складається з багатьох популярних трав.

Опис приготування:

Перед тим, як приготувати самогон на травах, візьміть 5-літровий бутель. Далі дотримуйтесь рецептом:

1. У неї влийте п'ять літрів очищеного самогону, який розведіть до 40 - 43%.

2. Покладіть 2 (можна, можливо 1, 5) ложки цукру. Добре розчиніть.

3. Підготуйте суміш, що складається з наступних трав: квіти липи; м'ята (можна брати мелісу); звіробій; попередньо пригнічений шипшина. Додайте до цього висушені шматочки кірочок від апельсина (мандарин); дрібно нарубані гілочки смородини чорної (червоною), лимонника. Все береться по одній столовій ложці, крім шипшини (його потрібно 2 ложки).

4. Настоювати не більше трьох днів. Перетримувати не можна, інакше з'явиться гіркота.

5. Штам. Найзручніше це робити через щільний фільтр. Так будуть краще затримуватися різні шматочки рослин. Настоянка зберігається недовго. Через деякий час з'являється осад і змінюється смак. Така настоянка подобається багатьом. У ній присутній звіробій, який має здатність надавати приємний коньячний колір. Але треба уникати великий його концентрації в напої, пам'ятаючи про те, що це лікарська трава.


  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Трави - 1 Ст. Ложка (м'ята, меліса, звіробій, квіти липи)
  • Сушену шипшину- 2 Ст. Ложки
  • Корки мандарина, апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Гілочки чорної смородини і лимонника- 1 Ст. Ложка
  • Очищений самогон - 5 літрів
Перед тим, як приготувати самогон на травах, візьміть 5-літровий бутель. Далі дотримуйтесь рецептом:

1. У неї влийте п'ять літрів очищеного самогону, який розведіть до 40 - 43%.

2. Покладіть 2 (можна, можливо 1, 5) ложки цукру. Добре розчиніть.

3. Підготуйте суміш, що складається з наступних трав: квіти липи; м'ята (можна брати мелісу); звіробій; попередньо пригнічений шипшина. Додайте до цього висушені шматочки кірочок від апельсина (мандарин); дрібно нарубані гілочки смородини чорної (червоною), лимонника. Все береться по одній столовій ложці, крім шипшини (його потрібно 2 ложки).

4. Настоювати не більше трьох днів. Перетримувати не можна, інакше з'явиться гіркота.

5. Штам. Найзручніше це робити через щільний фільтр. Так будуть краще затримуватися різні шматочки рослин. Настоянка зберігається недовго. Через деякий час з'являється осад і змінюється смак. Така настоянка подобається багатьом. У ній присутній звіробій, який має здатність надавати приємний коньячний колір. Але треба уникати великий його концентрації в напої, пам'ятаючи про те, що це лікарська трава.

Схожі рецепти