Сальтисон в шлунку
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування сальтисона незліченну кількість. Він робиться з свинячих голів, з курки. Але сьогодні ми будемо готувати сальтисон в шлунку, готується він швидко, близько 3 годин.
Класичний рецепт приготування сальтисона, вимагає, щоб в сальтисон було кілька видів м'яса і варився він в шлунку. Ну що ж давайте спробуємо приготувати що-небудь подібне!
1. Печінка, сало, окорочок, телятину, серце, язик, цибуля і часник - нарізаємо маленькими шматочками (кубиком). Змішуємо в рівних пропорціях і додаємо сіль, часник і дрібно нарізаний кріп.
2. Свинячий шлунок ретельно промиваємо під водою. Багато радять ошпарити його окропом, щоб позбутися від слизу. Підготовлений шлунок зашиваємо, залишаючи невеликий отвір для начинки. Начиняємо шлунок. Можна для цієї мети використовувати ложку, але все - таки я раджу провести цю процедуру вручну. Важливо стежити, щоб шлунок був щільно набитий. Так як в цей рецепт не входить свиняча голова можна додати в начинку розведений желатин для того щоб при нарізці сальтисон не розпадаються.
3. Щільно набивши шлунок, зашиваємо його до кінця і опускаємо в каструлю з холодною водою. Ставимо на середній вогонь і чекаємо закипання.
4. Коли ви побачите, що шлунок роздувся необхідно проколоти його в декількох місцях зубочисткою або іншим гострим предметом. Не раджу використовувати для цієї мети вилку, так як ви можете прорвати шлунок. Прибравши пінку, зменшуємо вогонь і, накривши кришкою залишаємо вариться на 1 час 30 хвилин. Готовий сальтисон, багато хто радить поставити під гніт. У нашому випадку можна обійтися і без цього. Просто охолоджуємо, нарізаємо кружечками і продукт готовий до вживання. Смачного!
- Свинячий шлунок - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Свиняче серце - 300 грам
- Телятина - 250 грам
- Яловича печінка - 250 грам
- Курячий стегенце - 2 штуки
- Свиняча грудинка - 300 грам
- Свинячий язик - 200 грам
- Часник - 1 штука
- Кріп, спеції, сіль - За смаком
1. Печінка, сало, окорочок, телятину, серце, язик, цибуля і часник - нарізаємо маленькими шматочками (кубиком). Змішуємо в рівних пропорціях і додаємо сіль, часник і дрібно нарізаний кріп.
2. Свинячий шлунок ретельно промиваємо під водою. Багато радять ошпарити його окропом, щоб позбутися від слизу. Підготовлений шлунок зашиваємо, залишаючи невеликий отвір для начинки. Начиняємо шлунок. Можна для цієї мети використовувати ложку, але все - таки я раджу провести цю процедуру вручну. Важливо стежити, щоб шлунок був щільно набитий. Так як в цей рецепт не входить свиняча голова можна додати в начинку розведений желатин для того щоб при нарізці сальтисон не розпадаються.
3. Щільно набивши шлунок, зашиваємо його до кінця і опускаємо в каструлю з холодною водою. Ставимо на середній вогонь і чекаємо закипання.
4. Коли ви побачите, що шлунок роздувся необхідно проколоти його в декількох місцях зубочисткою або іншим гострим предметом. Не раджу використовувати для цієї мети вилку, так як ви можете прорвати шлунок. Прибравши пінку, зменшуємо вогонь і, накривши кришкою залишаємо вариться на 1 час 30 хвилин. Готовий сальтисон, багато хто радить поставити під гніт. У нашому випадку можна обійтися і без цього. Просто охолоджуємо, нарізаємо кружечками і продукт готовий до вживання. Смачного!