Салат «Зимовий сад»
(покроковий рецепт з фото)
Барвистий і унікальний салат "зиязикай сад" сподобається всім гостям і рідним не тільки на вигляд, але і за смаком. Троянди готуються з млинців з буряком, доповненим будь нарізаною малосоленой рибою і соусом.
Здивуйте своїх гостей барвистою квіткової галявиною на святковому столі - вони всі захочуть спробувати це блюдо. Чи не розкривайте його рецепт, щоб вони ще не раз прийшли до вас в гості! До речі, додавати в паштет можна будь-яку слабосоленую рибу: Салак, оселедець, скумбрію і навіть червону рибу.
- Салака слабосоленая - 200 грам
- Буряк - 2 штуки (відварна)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Молоко - 130 мілілітрів (або вода)
- Борошно пшеничне - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 2 щіпки
- Масло рослинне - 1, 5 Ст. Ложки
- Салат листовий - 3-4 штук (листа для прикраси)
- Картопля - 1-2 штук (відвареної)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Спочатку приготуйте млинці, щоб вони холоднішими. Вбийте в глибоку ємність два курячих яйця, влийте молоко будь-якої жирності або воду, всипте сіль.
Всипте пшеничне борошно і замісіть млинцеве тісто. Потім влийте в нього рослинне масло, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
Обсмажте млинці по 1 хвилині з кожної сторони і винесіть на холод для охолодження.
Відварну буряк очистіть від шкірки, промийте і наріжте невеликими кубиками, додаючи в ємність подрібнювача. Очистіть від шкірки ріпчасту цибулю, наріжте його дрібними кубиками і додайте в ємність до буряка. За бажанням лушпиння нарізку можна заздалегідь замаринувати в оцті.
Очистіть рибу від голови, хребта і видаліть плавники, хвіст, щоб залишилася одна м'якоть. Наріжте її кубиком і додайте в чашу подрібнювача.
Ретельно подрібніть все вміст чаші, перетворюючи в паштет. Вмішайте майонез будь-якої жирності.
Повапните кожен млинець приготованим паштетом, скрутіть в трубочку і залиште на 30 хвилин в холодильнику. Буряковий сік забарвить млинці в рожевий колір за цей час.
Відварну картоплю очистіть, натріть на тертці з дрібними отворами, посоліть і викладіть на тарілку, змастіть майонезом. Це буде галявина для саду.
Кожен млинець розріжте на частини по 2, 5-3 см. Викладіть їх на картоплю.
Прикрасьте ваш салат "зиязикай сад" свіжою зеленню: листовим салатом, петрушкою, кропом, помістіть блюдо в холодильник мінімум на 30 хвилин.
Через зазначений час подайте до столу.