Салат зі смаженою свининою
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат зі смаженою свининою готується разом зі смаженими або запеченими, а також зі свіжими овочами та оливками. Заправляється салат рослинним або оливковою олією. Смачний і неодмінно ситний.
Смачний і дуже ситний салат зі свіжими овочами і свининою можна приготувати навіть на святковий стіл. Мої домашні дуже люблять салат зі смаженою свининою і овочами, тому я готую його дуже часто. М'ясо попередньо обсмажується, овочі запікаються в духовці (болгарський перець, можна додати баклажан) або готуються на грилі, потім всі інгредієнти змішуються і заправляються. Капусту потрібно відварити, а цибуля замаринувати.
- Свинина - 400 грам
- Помідори - 1-2 штук
- Огірки - 1 штук
- Брокколі - 200 грам (кілька суцвіть)
- Лук червоний - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Кукурудза - 100 грам
- Листя салату - За смаком
1. Свинина для цього рецепта потрібна пісна. Обсмажуємо м'ясо до готовності разом з болгарським перцем. Якщо є можливість, овочі краще запекти в духовці або приготувати на грилі.
2. Овочі для цього салату можна брати заморожені, але краще свіжі. Нам знадобиться кукурудза, кольорова капуста або капуста брокколі, цибуля, помідори черрі або звичайні помідори, листя салату і червоний лук (будь-який солодкий лук). Овочі потрібно проварити до готовності (крім цибулі, помідорів і кукурудзи). Листя салату просто нарізати і при бажанні можна додати будь-яку зелень.
3. Нарізаємо свинину смужками, змішуємо з помідорами і кукурудзою, а також з листям салату і готовими остиглими овочами. Лук найкраще замаринувати і додати його в салат кільцями або півкільцями. У самому кінці додаємо рослинне або оливкове масло.
4. Будь-які овочі будуть відмінно поєднуватися з м'ясом і зеленню, тому можете експериментувати. Болгарський перець я завжди кладу в запеченому вигляді, нарізавши його на смужки. Якщо взяти помідори черрі, вони відмінно будуть наколюють на вилку.
5. Після заправки дайте постояти салату в холодильнику близько години, щоб він просочився. Подавайте його в холодному вигляді на листі салату, які будуть служити не тільки прикрасою, але і доповненням до салату.