Салат з шинкою і камамбером
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, Овочі, Субпродукти, Молочні продукти, Фрукти, Зелень, Горіхи, Грецькі горіхи, Шинка, Виноград
Такий салат можна приготувати для особливих свят: до Дня Валентина, для романтичної вечері, для сімейного свята в тісному колі. Якщо ви любите експериментувати зі смаками, приготуйте його.
Вам подобається пробувати і готувати нові страви з незвичайним поєднанням інгредієнтів? Приготуйте до найближчого свята цей оригінальний салат. Цікаве поєднання солодких горіхів, соковитого винограду і злегка солоною сиров'яленому шинки безумовно здивують вас. Зацікавилися? Як приготувати цей цікавий салат до святкового столу, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Суміш салатів - 200 грам
- Камамбер - 120 грам
- Сиров'ялена шинка - 50-70 грам
- Грецькі горіхи - 40-50 грам
- Виноград - 150-200 грам (без кісточок)
- Цибуля - 1/2 штуки
- Цукор білий - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
У невеликій чашці або мисці змішуємо оливкову олію і бальзамічний оцет.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і маринуємо в суміші, що вийшла хвилин 5-10.
Розтопимо цукор з водою, нагріваємо до отримання карамелі приємного коричневого кольору.
Додаємо в карамель очищені горіхи, перемішуємо і прибираємо з вогню.
Викладаємо горіхи в карамелі на тарілку, злегка змащену маслом. Якщо вам карамель не подобається, можна просто обсмажити горіхи.
Викладаємо на тарілки ретельно промиту і підсушену зелень і ягідки винограду. Якщо виноград великий, його можна розрізати.
Поливаємо салат половиною заправки, в якій маринувався цибулю, і розкладаємо тонко нарізану шинку і шматочки сиру. Викладаємо цибулю, поливаємо залишилася заправкою.
Викладаємо горіхи в карамелі і подаємо салат з підрум'яненими шматочками смачного хліба.