Салат з печінки свинячої
(покроковий рецепт з фото)
У Таїланді, як в більшості азіатських країн, люблять пряний і цікавий смак, тому їх страви насичені спеціями, соусами і травами. Розповім рецепт, як приготувати салат з печінки свинячої.
Якщо не знаєте, як використовувати свинячу печінку, то цей рецепт підкаже вам один з варіантів. Тайський салат з печінки готується дуже швидко і просто. Це відмінний гарнір до рису, Булгур і іншим круп. Замість свинячої печінки можна використовувати яловичу, курячу або іншу. За смаком салат незвичайний, пряний.
- Свиняча печінка - 300 грам
- Зелена цибуля - 1 штука
- Шалот - 1 штука
- Подрібнений смажений рис - 1 Ст. Ложка
- Пластівці чилі - 1 Чайна ложка
- Рибний соус - 1 Ст. Ложка
- М'ята - 1/2 пучка
1. Свинячу печінку гарненько мою, потім витираю серветками. Нарізаю її невеликими шматочками.
2. Каструлю з водою ставлю на вогонь, доводжу до кипіння і відправляю свинячу печінку. Варю близько 10 хвилин до готовності (може трохи більше, в залежності від товщини шматочків).
3. Дістаю печінку і охолоджують її. Потім додаю чилі, смажений рис, рибний соус і сік лайма. Шалот і зелену цибулю нарізаю, викладаю в миску і додаю листя м'яти. Все добре перемішую.
4. Такий салат відмінно підійде до гарніру з рису. Смачного!