Салат з моцарелою і маслинами
(покроковий рецепт з фото)
Маслини і моцарелла - це класичне і безпрограшна комбінація для салату, підходить як доповнення і до м'ясних, і до рибних страв. Раджу запам'ятати простий рецепт салату з моцарелою і маслинами!
Для приготування салату з моцарелою і маслинами я зазвичай купую моцарелу маленькими кульками, тому навіть не ріжу їх для салату, а просто додаю. Ви можете взяти звичайну моцарелу, різниця не принципова. В такому випадку її можна порізати кубиками, як і огірок. До речі, крім помідорів і перцю з огірком, ви можете до маслинами і моцареллі додавати і інші сезонні овоч або фрукти.
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори черрі - 10 штук
- Огірок - 1 штука
- Маслини - 10 штук
- Моцарелла - 250-300 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - За смаком
- Прованські трави - За смаком
Помідори помийте під проточною водою і наріжте навпіл.
З моцарели злийте рідину.
З моцарели злийте рідину.
Огірки порізати кубиками, можете не зчищати шкірку, якщо вона не дуже жорстка.
Також кубиками поріжте перець болгарський, додайте його до огірку.
Маслини можете порізати просто навпіл або дрібніше.
Маслини можете порізати просто навпіл або дрібніше.
Додайте помідори і моцарелу.
Видавіть лимонний сік в салат.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте прованські трави.
Додайте прованські трави.
Влийте оливкова олія, перемішайте.
Готовий салат з моцарелою і маслинами можете прикрасити зеленню перед подачею. Смачного!