Салат грецький з маслинами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування салату грецького з маслинами дуже простий - впорається навіть дитина. Але блюдо виходить чудове, одне з моїх улюблених - і смачне, і корисне, і не дуже калорійне.
Маслини - незмінний компонент цього салату. Поряд з грецьким сиром фета вони надають йому неповторний смак і зовнішній вигляд, який не сплутаєш ні з чим. Тому скупитися на цей інгредієнт не варто - маслини повинні бути хорошої якості і тільки з кісточкою! Саме в ній "законсервований" аромат маслини.
Витягти кісточку нескладно - для цього маслину потрібно просто розчавити плоскою стороною ножа або, як це робить знаменитий Джеймі Олівер, дном миски. Роздавлені маслини - це візитна картка грецького салату, його "родзинка" .
Отже, розповідаю, як приготувати салат грецький з маслинами!
- Фета - 250 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Перець солодкий - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20-25 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Масло оливкове - 5-6 Ст. Ложок
Огірки вимити, обсушити і досить крупно нарізати.
Також вчинити з помідорами - нарізати їх шматочками довільної форми і немаленького розміру; ).
Перець очистити від насіння. Нарізати кубиками або широкими смужками.
Цибулю почистити і нарізати кільцями або півкільцями.
Маслини дістати з банки. Вийняти кісточки - для цього роздавати кожну плоскою стороною ножа. Кісточка легко витягне.
Видавити лимонний сік.
Вимити, обсушити і дрібно нашаткувати зелень.
Нарізати фету.