Рецепт Салат з консервованим тунцем і яйцем фото

Салат з консервованим тунцем і яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Яйця , Консервований тунець , Тунець
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Важливо не тільки готувати смачно, але і правильно подавати страви. Будь-салат, гарнір, перше, повинні виглядати апетитно. Сьогодні розповім, як приготувати салат з консервованим тунцем і яйцем.

Опис приготування:

Приготувавши такий салат, ви отримуєте буйство смакових"фарб" на одній тарілці. Всі інгредієнти для салату НЕ подрібнюю, а нарізаю великими шматочками або залишаю цілком. Томати черрі, що використовуються в салаті, можна замінити звичайним. Як зелені можна взяти рукколу, шпинат або мікс-салат.

  • Luk-salotų - 2 штуки(1 штука для заправки, 1 штука для салату)
  • Часник - 5 штук(1 зубчик для заправки, 4 для салату)
  • Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
  • Ančous - 13 штук(3 штуки для заправки, 10 штук для салату)
  • Винний оцет - 3 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 3/4 склянки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вода - 1 Ст. Ложка
  • Картопля - 8 штук
  • Чебрець - 1 штука (гілочка)
  • Зелена квасоля - 450 кілограм
  • Яйця - 4 штуки
  • Черрі - 10 штук
  • Консервований тунець - 250 грам
  • Оливки - 3/4 склянки
  • Каперсами - 2 Ст. Ложки
  • Зелень - За смаком
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 1
1. Каструлю з водою відправляю на вогонь. Паралельно готував ще миску з крижаною водою і льодом. У кипляче воду відправляю квасоля, варю її 3 хвилини, потім перекладаю квасоля в миску з крижаною водою, щоб та не втратила зелений колір, потім нарізаю на 3 частини.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 2
2. Картоплю мою і заливаю водою, додаю 1 цибулину, чебрець і 4 зубчики часнику, насипаю столову ложку солі, варю до готовності.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 3
3. Дістаю картопля, остуджують його, потім розчавлює його за допомогою сотейника або качалки.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 4
4. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, обсмажую на ній розім'яту картоплю з кожного боку близько 1-2 хвилини. Відварюю і остуджують яйця.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 5
5. Для заправки: дрібно нарізаю цибулю-шалот, відвалів зубчик часнику, додаю гірчицю, подрібнені анчоуси, винний оцет, воду. Збиваю все віночком і вливаю тонкою цівкою оливкова олія, за смаком солю і перчу.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 6
6. У миску складаю квасоля, розминаю картопля, додаю подрібнені черрі, каперси і оливки, додаю зелень (базилік, салатні листя) і тунець, перемішую.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 7
7. Заправляю салат соусом, перемішую його акуратно. За смаком солю і перчу.
салат з консервованим тунцем і яйцем - фото крок 8
8. При подачі викладаю салат на блюдо, додаю подрібнені на 4 часточки курячі яйця, прикрашаю анчоусами.

Схожі рецепти