Салат з консервованим тунцем і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Важливо не тільки готувати смачно, але і правильно подавати страви. Будь-салат, гарнір, перше, повинні виглядати апетитно. Сьогодні розповім, як приготувати салат з консервованим тунцем і яйцем.
Приготувавши такий салат, ви отримуєте буйство смакових "фарб" на одній тарілці. Всі інгредієнти для салату НЕ подрібнюю, а нарізаю великими шматочками або залишаю цілком. Томати черрі, що використовуються в салаті, можна замінити звичайним. Як зелені можна взяти рукколу, шпинат або мікс-салат.
- Luk-salotų - 2 штуки(1 штука для заправки, 1 штука для салату)
- Часник - 5 штук(1 зубчик для заправки, 4 для салату)
- Дижонская гірчиця - 2 Ст. Ложки
- Ančous - 13 штук(3 штуки для заправки, 10 штук для салату)
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Картопля - 8 штук
- Чебрець - 1 штука (гілочка)
- Зелена квасоля - 450 кілограм
- Яйця - 4 штуки
- Черрі - 10 штук
- Консервований тунець - 250 грам
- Оливки - 3/4 склянки
- Каперсами - 2 Ст. Ложки
- Зелень - За смаком
1. Каструлю з водою відправляю на вогонь. Паралельно готував ще миску з крижаною водою і льодом. У кипляче воду відправляю квасоля, варю її 3 хвилини, потім перекладаю квасоля в миску з крижаною водою, щоб та не втратила зелений колір, потім нарізаю на 3 частини.
2. Картоплю мою і заливаю водою, додаю 1 цибулину, чебрець і 4 зубчики часнику, насипаю столову ложку солі, варю до готовності.
3. Дістаю картопля, остуджують його, потім розчавлює його за допомогою сотейника або качалки.
4. Сковороду розігріваю з рослинним маслом, обсмажую на ній розім'яту картоплю з кожного боку близько 1-2 хвилини. Відварюю і остуджують яйця.
5. Для заправки: дрібно нарізаю цибулю-шалот, відвалів зубчик часнику, додаю гірчицю, подрібнені анчоуси, винний оцет, воду. Збиваю все віночком і вливаю тонкою цівкою оливкова олія, за смаком солю і перчу.
6. У миску складаю квасоля, розминаю картопля, додаю подрібнені черрі, каперси і оливки, додаю зелень (базилік, салатні листя) і тунець, перемішую.
7. Заправляю салат соусом, перемішую його акуратно. За смаком солю і перчу.
8. При подачі викладаю салат на блюдо, додаю подрібнені на 4 часточки курячі яйця, прикрашаю анчоусами.