Салат з картоплі і яєць
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат дуже яскравий, барвистий і виглядає дуже апетитно. Готується він з простих і доступних продуктів. Хочете самі зробити такий? розповідаю, як приготувати салат з картоплі і яєць.
Ось так із звичайних овочів можна зробити дуже смачний овочевий салат. Блюдо поєднує в собі легкий смак овочів, пікантну і гостру гірчичну заправку. Всі овочі для салату нарізаю великими шматочками, щоб відчути смак кожного.
- Яйця - 2 штуки
- Квасоля - 100-120 грам
- Редис - 3 штуки
- Рукола - 60 грам
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Ромен - 1 штука
- Оливки - 10-15 штук
- Картопля - 250 грам
- Естрада - 1 штука (гілочка)
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Французька гірчиця - 1, 5 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Цибуля очищаю і нарізаю дрібно, змішую з оцтом. Картоплю мою і нарізаю шматочками, ромен мою і рву руками в миску. Редис мою і нарізаю кільцями, перець чищу і нарізаю кільцями. Томати мою і нарізаю шматочками, гілочку естрагону мою і нарізаю дрібно.
2. Квасоля мою і відварюю в киплячій підсоленій воді 3-5 хвилин, після цього перекладаю в миску з льодом або холодною водою, щоб зберегти яскравий зелений колір.
3. Для заправки: в миску кладу гірчицю, виливаю цибулю з винним оцтом, додаю оливкову олію (2 столові ложки), за смаком солю і перчу.
4. Картоплю відварюю до готовності, потім остуджують трохи і додаю половину заправки, перемішую.
5. Яйця відварюю протягом 5-7 хвилин після закипання, потім охолоджують під холодною водою і очищаю від шкаралупи, нарізаю яйця на 4 часточки.
6. У миску до салату викладаю квасоля, маслини, перець, томати, редис, картопля, рукколу і естрагон. Заправляю салат приготовленим соусом, гарненько перемішую.
7. Поділяю салат порційно, викладаю відварені яйця, посипаю чорним меленим перцем і подаю до столу.