Рецепт Салат з картоплі і яєць фото

Салат з картоплі і яєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Яйця
Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей салат дуже яскравий, барвистий і виглядає дуже апетитно. Готується він з простих і доступних продуктів. Хочете самі зробити такий? розповідаю, як приготувати салат з картоплі і яєць.

Опис приготування:

Ось так із звичайних овочів можна зробити дуже смачний овочевий салат. Блюдо поєднує в собі легкий смак овочів, пікантну і гостру гірчичну заправку. Всі овочі для салату нарізаю великими шматочками, щоб відчути смак кожного.

  • Яйця - 2 штуки
  • Квасоля - 100-120 грам
  • Редис - 3 штуки
  • Рукола - 60 грам
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Помідор - 1 штука
  • Ромен - 1 штука
  • Оливки - 10-15 штук
  • Картопля - 250 грам
  • Естрада - 1 штука (гілочка)
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Французька гірчиця - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
салат з картоплі і яєць - фото крок 1
1. Цибуля очищаю і нарізаю дрібно, змішую з оцтом. Картоплю мою і нарізаю шматочками, ромен мою і рву руками в миску. Редис мою і нарізаю кільцями, перець чищу і нарізаю кільцями. Томати мою і нарізаю шматочками, гілочку естрагону мою і нарізаю дрібно.
салат з картоплі і яєць - фото крок 2
2. Квасоля мою і відварюю в киплячій підсоленій воді 3-5 хвилин, після цього перекладаю в миску з льодом або холодною водою, щоб зберегти яскравий зелений колір.
салат з картоплі і яєць - фото крок 3
3. Для заправки: в миску кладу гірчицю, виливаю цибулю з винним оцтом, додаю оливкову олію (2 столові ложки), за смаком солю і перчу.
салат з картоплі і яєць - фото крок 4
4. Картоплю відварюю до готовності, потім остуджують трохи і додаю половину заправки, перемішую.
салат з картоплі і яєць - фото крок 5
5. Яйця відварюю протягом 5-7 хвилин після закипання, потім охолоджують під холодною водою і очищаю від шкаралупи, нарізаю яйця на 4 часточки.
салат з картоплі і яєць - фото крок 6
6. У миску до салату викладаю квасоля, маслини, перець, томати, редис, картопля, рукколу і естрагон. Заправляю салат приготовленим соусом, гарненько перемішую.
салат з картоплі і яєць - фото крок 7
7. Поділяю салат порційно, викладаю відварені яйця, посипаю чорним меленим перцем і подаю до столу.

Схожі рецепти