Салат з кальмарами і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Щоб урізноманітнити стіл пікантним і дуже апетитним стравою, зовсім необов'язково довго стояти біля плити. Пропоную вам відмінну ідею - рецепт приготування салату з кальмарами і морквою.
Цей простий рецепт салату з кальмарами і морквою по-корейськи можна сміливо назвати варіантом на швидку руку. Він дуже смачний, легкий, підходить як для торжества, так і для щоденного меню.
- Морква по-корейськи - 300 грам
- Кальмари - 300 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
1. Кальмари потрібно як слід промити під проточною водою і очистити.
2. Довести до кипіння воду і відправити туди кальмари. Варити близько 3 хвилин, а потім зняти з вогню. Якщо їх переварити, кальмари будуть жорсткими і гуязиками. В такому випадку необхідно залишити їх варитися близько 30-35 хвилин, щоб вони знову стали м'якими.
3. Коли кальмари охололи, їх потрібно нарізати тонкою соломкою і викласти в салатник. Також доповнити салат з кальмарами і морквою в домашніх умовах можна креветками.
4. Підсолити і поперчити кальмари за смаком. Побризкати соком лимона і оливковою олією. Використовувати можна також спеції для моркви по-корейськи, щоб кальмари добре просочилися.
5. Залишилося тільки викласти моркву в салатник і акуратно перемішати. Ось і весь рецепт приготування салату з кальмарами і морквою. Подавати до столу його можна відразу або після 2 годин в холодильнику. Такий салатик стане родзинкою вашого столу.