Салат з кальмарами і маринованою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Салат з кальмарами і маринованою цибулею - соковитий, ніжний і в міру гострий. Цю просту, але відмінну закуску можна подати в на стіл в будні і свята.
Салат готується просто і швидко. Лук можна взяти будь-який: червоний, білий, фіолетовий. Якщо ви не любите варену моркву, то досить її обдати окропом. Такий салат добре підійде до м'яса, птиці на гарнір або на закуску з гарячим відвареною картоплею, ковбасними виробами.
- Кальмар - 250 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 50 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Кріп - 10 грам
Підготуйте всі інгредієнти для приготування салату.
Ріпчасту цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями. Викладіть в миску.
Додайте до цибулі цукор.
Влийте оцет 9%.
Налийте гарячу воду. Через 20 хвилин маринад злийте.
Кальмар очистіть від плівки, помийте всередині і зовні.
Опустіть кальмар в киплячу, підсолену воду на 3 хвилини і діставайте з каструлі.
Трохи охолодіть кальмар і наріжте соломкою. Викладіть в салатник.
Морква очистіть, помийте і наріжте соломкою, provara 5-7 хвилин в киплячій воді. Після дістаньте, охолодіть і викладіть в салатник з кальмаром.
Додайте маринована цибуля.
Перемішайте кальмар, цибулю і моркву.
Додайте нарізаний кріп.
Салат посоліть за смаком, заправте рослинним маслом і перемішайте.
Салат з кальмаром і маринованою цибулею готовий. Можна подавати до столу.