Салат «мімоза» з маринованою цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите прості і ситні листковим салатики, то на цей рецепт обов'язково варто звернути увагу. Поєднання овочів, рибної консерви і пікантного лука дійсно вдале. Спробувати варто!
Ділюся з вами варіантом, як приготувати салат "мімоза" з маринованою цибулею. Основою може бути абсолютно будь-яка консервована рибка, яка виявиться у вас під рукою. Найчастіше це горбуша або тунець, але можна взяти навіть звичайну сардину.
- Картопля - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука (велика)
- Рибна консерва - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Сіль і майонез - За смаком
- Оцет - 1 Ст. Ложка(+ щіпка цукру)
1
Картоплю і моркву вимийте, поставте варитися до готовності.
2
Окремо зваріть яйця.
3
Консерви розімніть вилкою.
4
Очистіть цибулю і наріжте кубиками. Викладіть в невелику мисочку. Додайте оцет, щіпку солі і цукру і трохи води. Залиште маринуватися хвилин на 15.
5
Картопля очистіть і натріть на тертці. Морква можна натерти або нарізати дрібними брусочками.
6
Викладіть картоплю на дно тарілки для подачі. Посоліть і додайте майонез.
7
Розподіліть рибку.
8
Зверху викладіть мариновану цибулю.
9
Наступним шаром - морква і знову трохи риби.
10
Змастіть майонезом, посипте сіллю і викладіть подрібнені білки.
11
Знову трохи майонезу і верх прикрасьте жовтками.
Усе, можна залишити салат в холодильнику на пару годин перед подачею, щоб він просочився.
Усе, можна залишити салат в холодильнику на пару годин перед подачею, щоб він просочився.