Салат з глив
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситний і оригінальний салат з глив можна приготувати зі свіжих або сухих грибів. Відмінна закуска під будь-які міцні напої на святкову вечерю. А листя кропиви тільки додадуть родзинки!
Щоб приготувати салат з глив, підійдуть як свіжі, так і сушені гриби. По бажанню, ви можете замінити свіжі шампіньйони на мариновані - салат вийде більш насиченим, з родзинкою notkoy. Листя кропиви завжди можна замінити на листя салату або іншу зелень. Намагайтеся не використовувати сильно пряну копчену грудинку, інакше вона переб'є аромат і смак грибів.
Дивіться, як приготувати салат з глив.
- Кропива - 1 пучок (можна брати заморожену)
- Копчена грудка або шинка - 200-250 грам
- Гливи - 100-150 грам
- Печериці - 100-150 грам
- Салат - 1 пучок
- Морквина - 1 штука
- Спеції - За смаком
- Масло для заправки і смаження - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Печериці почистіть і поріжте пластинками.
Гливи поріжте соломкою.
Розігрійте на сковороді олію і обсмажте гриби.
Відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина і масло.
Поріжте моркву тонкою соломкою.
Такий же тонкою соломкою поріжте грудку.
Поріжте листя кропиви.
Обдайте листя кропиви окропом.
У великій салатниці змішайте всі інгредієнти.
Додати сіль, поперчіть за смаком, заправте рослинним маслом і перемішайте.
Готовий салат з глив ви можете подати на листі салату.
Смачного!
Смачного!