Рецепт Салат з глив фото

Салат з глив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Субпродукти, Зелень, Гриби, Шинка, Печериці, Кропива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Салати

Дуже ситний і оригінальний салат з глив можна приготувати зі свіжих або сухих грибів. Відмінна закуска під будь-які міцні напої на святкову вечерю. А листя кропиви тільки додадуть родзинки!

Щоб приготувати салат з глив, підійдуть як свіжі, так і сушені гриби. По бажанню, ви можете замінити свіжі шампіньйони на мариновані - салат вийде більш насиченим, з родзинкою notkoy. Листя кропиви завжди можна замінити на листя салату або іншу зелень. Намагайтеся не використовувати сильно пряну копчену грудинку, інакше вона переб'є аромат і смак грибів.

Дивіться, як приготувати салат з глив.

  • Кропива - 1 пучок (можна брати заморожену)
  • Копчена грудка або шинка - 200-250 грам
  • Гливи - 100-150 грам
  • Печериці - 100-150 грам
  • Салат - 1 пучок
  • Морквина - 1 штука
  • Спеції - За смаком
  • Масло для заправки і смаження - За смаком
салат з глив - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
салат з глив - фото крок 2
Печериці почистіть і поріжте пластинками.
салат з глив - фото крок 3
Гливи поріжте соломкою.
салат з глив - фото крок 4
Розігрійте на сковороді олію і обсмажте гриби.
салат з глив - фото крок 5
Відкиньте гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина і масло.
салат з глив - фото крок 6
Поріжте моркву тонкою соломкою.
салат з глив - фото крок 7
Такий же тонкою соломкою поріжте грудку.
салат з глив - фото крок 8
Поріжте листя кропиви.
салат з глив - фото крок 9
Обдайте листя кропиви окропом.
салат з глив - фото крок 10
У великій салатниці змішайте всі інгредієнти.
салат з глив - фото крок 11
Додати сіль, поперчіть за смаком, заправте рослинним маслом і перемішайте.
салат з глив - фото крок 12
Готовий салат з глив ви можете подати на листі салату.
Смачного!

Схожі рецепти