Салат з фруктами
(покроковий рецепт з фото)
Ось такий смачний, барвистий фруктовий салат можна без проблем зробити самостійно. Хочете знати, як приготувати салат з фруктами? Тоді запасіться терпінням, фруктами - і приступаємо.
Для приготування такого салату можна використовувати ті ягоди і фрукти, які вам більше подобаються, якихось обмежень в рецептурі немає. Особливу нотку свіжості привносять листя базиліка і естрагону. Довго зберігати салат не варто, краще подавати його відразу, щоб ягоди і фрукти не пустили сік. Подаю його в келихах, прикрашаю кубиками льоду.
- Вода - 250 мілілітрів
- Цукровий пісок - 150 грам
- Лимон - 3 штуки
- Базилік - 20 грам
- Естрада - 7 грам
- Виноград - 100 грам
- Малина - 100 грам
- Ожина - 100 грам
- Манго - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
- М'ята - 10 грам
1. В сотейник наливаю воду, додаю сюди цукровий пісок, цедру і сік з двох лимонів. Відправляю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння.
2. Мою і крупно нарізаю листя базиліка, естрагону, розміщую все в миску. Заливаю зелень киплячим цукровим сиропом, і залишаю до охолодження.
3. Після охолодження пропускаю все через дрібне сито, щоб прибрати зелень. Отриману суміш розливаю по формах для льоду і відправляю в морозильник на 4-6 годин.
4. Мою ягоди, відправляю їх в миску (виноград без кісточок, нарізаю його на 2 частини), мою і очищаю манго, нарізаю його невеликим кубиком.
5. Змішую всі інгредієнти в салатник, додаю сік одного лимона і посипаю цукровою пудрою, акуратно перемішую.
6. Мяту мою, обриваю листочки, додаю їх в салат (можна цілком або порізати).
7. Подаю салат в бокалах: викладаю фрукти, потім додаю лід, що приготував заздалегідь. Зверху додаю ще чайну ложку салату і відразу подаю до столу.