Салат з баклажанами і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат я спробувала в одному тбіліському ресторанчику і мені дуже він сподобався. Завдяки своїм інгредієнтам він дуже ситний. Давайте разом спробуємо приготувати салат з баклажанами і куркою.
Салат неодмінно подавати теплим, інакше зіпсується весь смак.
- Помідор - 2 штуки
- Відварна куряча грудка - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Баклажани невеликі - 3 штуки
- Сир - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Масло оливкове - За смаком
Крок перший. Для початку займемося баклажаном. Не знімаючи шкірки порубати його на шматочки середнього розміру і замочимо в солоній воді (де до 1-2 столових ложки на 1, 5 L). Це прибере з плоду гіркоту.
Крок другий. Готуємо соус-заправку. У оливкова або соняшникова олія роздавимо 3-4 зубчики часнику, додамо чорного перцю, солі, кропу. Можна також видавити 14 лимона, але це до смаку. Добре перемішуємо і залишаємо настоюватися.
Оскільки курку ми вже відварити, то залишилося нам тільки прибрати з грудки кістки, а якщо ви взяли філе, то це ще краще! значить, тільки поріжте на шматочки середнього розміру і залиште поки в сторону.
Тепер приступаємо до помідорів, їх також потрібно вимити і нарізати на шматочки, сильно дрібнити НЕ намагайтеся, оскільки зайва вода нам в салаті не потрібна і разом з куркою їх вже можна помістити в салатницю.
Ріжемо або трьом сир в салатницю до курки і помідорів. Але по-грузинськи вийде, якщо ви візьмете м'який сир - сулугуні або фету і наріжете його шматочками середньо величини.
Тим часом, наші баклажани настоялися і дали сік. Сік зливаємо, баклажани відкидаємо на друшлаг і промиваємо під холодною водою. Потім відправляємо в обжарку разом з порізаним ріпчастою цибулею. Обсмажуємо 10-15 хвилин на сильному вогні, потім відправляємо в салатницю і заправляємо маслом.
Фінальний етап нашої з вами готування! Змішуємо всі інгредієнти в одній салатниці і подаємо на стіл. Смачного!