Салат «туга»
(покроковий рецепт з фото)
Салат "туга" італійського походження, названий на честь однойменної опери Джакомо Пуччіні.
У салату не єдиний набір інгредієнтів. У деяких рецептах огірок замінюють на стеблова селера. Смак стає освіжаючим і пікантним. Також пропонується помідори різати "шайбами" і зовсім прибрати огірки. Салат багатогранний, що дозволяє експериментувати.
- Куряче філе - 250-300 грам
- Гриби печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Огірки мариновані - 130 грам
- Сир твердих сортів - 80 грам
- Майонез - 150-220 грам (може знадобитися більше або менше)
- Перець горошком - - За смаком
- Лавровий лист - 1 штука
- Сіль - - За смаком
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Куряче філе відварити в підсоленій воді з додаванням перцю горошком і лавровим листом, який краще додати в кінці варіння.
Поки вариться філе, наріжте кубиком гриби і цибулю.
У сковороді розігрійте олію. Спочатку обсмажте до м'якості цибулю, після додайте гриби. Як з'явиться рідина, слід зменшити вогонь, прикрити кришкою і довести до готовності. Орієнтовно на це піде 15 хвилин.
Наріжте кубиком помідор і огірки.
Сир натріть на середній терці.
Готове куряче філе охолодіть і наріжте кубиком.
Для салату "туга" краще підійде індивідуальна подача. Скористайтеся сервірувальним кільцем.
Поставте на тарілку кільце і укладайте інгредієнти в такій послідовності: охолоджені гриби з цибулею, ложки 2, майонез, шар помідорів.
Поставте на тарілку кільце і укладайте інгредієнти в такій послідовності: охолоджені гриби з цибулею, ложки 2, майонез, шар помідорів.
На помідори покладіть нарізане куряче філе, змастіть майонезом.
Далі огірки, які змастіть тонким шаром майонезу.
Завершіть салат "пухнастим" шаром з сиру.
Смачного!