Салат тосканський
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий, знаменитий хлібний салат готувати зовсім нескладно, і продукти до нього цілком доступні. Смачний, легкий, з незвичайним соусом тосканський салат не залишиться без уваги на святковому столі.
Рецептів приготування салату тосканського велика кількість. Навіть в Тоскані його роблять по-різному. Це овочевий, легкий і літній салат, але головний інгредієнт в ньому - це злегка черствий хліб, просочений соками овочів і смачною заправкою. Ароматний, смачний і соковитий салат заслуговує місця на святковому столі, адже перед такою смакотою дуже важко встояти.
Дивіться, як приготувати салат тосканський.
- Оливки - 6 штук
- Хліб білий сухий - 200 грам
- Пармезан - 20-40 грам
- Рукола - 1 пучок
- Червона цибуля - 1 штука(1/4 - для заправки)
- Помідори - 550 грам(150 г - для заправки)
- Часник - 1/2 зубчики
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Петрушка - 1/4 пучка
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
Сухий хліб злегка подрібнюємо в блендері або рвемо руками на різні шматочки.
Потім викладаємо його на деко, застелений папером, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин.
У блендері подрібнюємо миті помідори, очищений цибулю і часник, зелень петрушки.
Потім додаємо до заправки сіль, винний оцет, оливкова олія і добре перемішуємо.
Моєму помідори і маленькі розрізаємо на дві частини.
А великі помідори ріжемо на невеликі шматочки.
Тепер в салатник додаємо помідори, Червона цибуля, нарізаний пір'ям, оливки і рукколу.
Висипаємо остиглі хлібні сухарики і акуратно перемішуємо.
Зверху салат посипаємо тертим пармезаном і за 10-15 хвилин перед подачею поливаємо соусом, щоб сухарі просочилися соусом, але не розм'якли повністю.