Рецепт Салат тосканський фото

Салат тосканський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Молочні продукти, Сир, Зелень, Помідор, Оливки, Часник, Петрушка, Цибуля, Рукола, Пармезан
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл
Салати

Чудовий, знаменитий хлібний салат готувати зовсім нескладно, і продукти до нього цілком доступні. Смачний, легкий, з незвичайним соусом тосканський салат не залишиться без уваги на святковому столі.

Рецептів приготування салату тосканського велика кількість. Навіть в Тоскані його роблять по-різному. Це овочевий, легкий і літній салат, але головний інгредієнт в ньому - це злегка черствий хліб, просочений соками овочів і смачною заправкою. Ароматний, смачний і соковитий салат заслуговує місця на святковому столі, адже перед такою смакотою дуже важко встояти.

Дивіться, як приготувати салат тосканський.

  • Оливки - 6 штук
  • Хліб білий сухий - 200 грам
  • Пармезан - 20-40 грам
  • Рукола - 1 пучок
  • Червона цибуля - 1 штука(1/4 - для заправки)
  • Помідори - 550 грам(150 г - для заправки)
  • Часник - 1/2 зубчики
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1/4 пучка
  • Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
салат тосканський - фото крок 1
Сухий хліб злегка подрібнюємо в блендері або рвемо руками на різні шматочки.
салат тосканський - фото крок 2
Потім викладаємо його на деко, застелений папером, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин.
салат тосканський - фото крок 3
У блендері подрібнюємо миті помідори, очищений цибулю і часник, зелень петрушки.
салат тосканський - фото крок 4
Потім додаємо до заправки сіль, винний оцет, оливкова олія і добре перемішуємо.
салат тосканський - фото крок 5
Моєму помідори і маленькі розрізаємо на дві частини.
салат тосканський - фото крок 6
А великі помідори ріжемо на невеликі шматочки.
салат тосканський - фото крок 7
Тепер в салатник додаємо помідори, Червона цибуля, нарізаний пір'ям, оливки і рукколу.
салат тосканський - фото крок 8
Висипаємо остиглі хлібні сухарики і акуратно перемішуємо.
салат тосканський - фото крок 9
Зверху салат посипаємо тертим пармезаном і за 10-15 хвилин перед подачею поливаємо соусом, щоб сухарі просочилися соусом, але не розм'якли повністю.

Схожі рецепти