Рецепт Салат тосканський фото

Салат тосканський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Зелень , Помідор , Оливки , Часник , Петрушка , Цибуля , Рукола , Пармезан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 30 хв.

Чудовий, знаменитий хлібний салат готувати зовсім нескладно, і продукти до нього цілком доступні. Смачний, легкий, з незвичайним соусом тосканський салат не залишиться без уваги на святковому столі.

Опис приготування:

Рецептів приготування салату тосканського велика кількість. Навіть в Тоскані його роблять по-різному. Це овочевий, легкий і літній салат, але головний інгредієнт в ньому - це злегка черствий хліб, просочений соками овочів і смачною заправкою. Ароматний, смачний і соковитий салат заслуговує місця на святковому столі, адже перед такою смакотою дуже важко встояти.

Дивіться, як приготувати салат тосканський.

  • Оливки - 6 штук
  • Хліб білий сухий - 200 грам
  • Пармезан - 20-40 грам
  • Рукола - 1 пучок
  • Червона цибуля - 1 штука(1/4 - для заправки)
  • Помідори - 550 грам(150 г - для заправки)
  • Часник - 1/2 зубчики
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Винний оцет - 2 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1/4 пучка
  • Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
салат тосканський - фото крок 1
Сухий хліб злегка подрібнюємо в блендері або рвемо руками на різні шматочки.
салат тосканський - фото крок 2
Потім викладаємо його на деко, застелений папером, і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 5-10 хвилин.
салат тосканський - фото крок 3
У блендері подрібнюємо миті помідори, очищений цибулю і часник, зелень петрушки.
салат тосканський - фото крок 4
Потім додаємо до заправки сіль, винний оцет, оливкова олія і добре перемішуємо.
салат тосканський - фото крок 5
Моєму помідори і маленькі розрізаємо на дві частини.
салат тосканський - фото крок 6
А великі помідори ріжемо на невеликі шматочки.
салат тосканський - фото крок 7
Тепер в салатник додаємо помідори, Червона цибуля, нарізаний пір'ям, оливки і рукколу.
салат тосканський - фото крок 8
Висипаємо остиглі хлібні сухарики і акуратно перемішуємо.
салат тосканський - фото крок 9
Зверху салат посипаємо тертим пармезаном і за 10-15 хвилин перед подачею поливаємо соусом, щоб сухарі просочилися соусом, але не розм'якли повністю.

Схожі рецепти