Тосканський чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Всі добре знають рецепт популярного класичного чізкейку «Нью-Йорк». Сьогодні пропоную рецепт, як приготувати «Тосканський» чізкейк. Кожен шматочок такого перенесе вас в затишну сонячну Італію.
Для начинки можна використовувати рикотту або звичайний сир. Будь-чізкейк варто подавати холодним. Його можна кілька днів зберігати в холодильнику, тільки накрийте плівкою або ковпаком, щоб він не обвітрилася. Лимони (цедру і сік) можна замінити апельсинами або грейпфрутом.
- Борошно - 2 1/4 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Курячий жовток - 2 штуки
- Курячий білок - 2 штуки
- Ваніль - 0, 5 чайних ложки
- Rikotta - 430 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Лимон - 1 штука(tsedra і сік)
- Кедрові горіхи - 3/4 склянки
1. У чашу комбайна викладіть 2 склянки борошна, вершкове і рослинне масло, додайте 1 куряче яйце і 2 жовтка, ваніль.
2. Змішайте всі, в результаті вийде груба крихта. Вручну сформуйте тісто в єдиний кому і залиште його на півгодини.
3. Вимийте лимон, натріть цедру одного і вичавити сік. Змішайте цедру, сік, яйця, курячий білок, борошно, що залишилося, цукор, сир і 0, 5 склянки подрібнених горіхів.
4. Розділити тісто 2 частини, одну приберіть в морозилку, вона не потрібна. Частину, що залишилася розкачайте між 2 листами пергаменту в тонкий пласт за формою для випікання.
5. Викладіть у форму корж, покладіть його на дно і акуратно зріжте краю.
6. Виделкою зробіть фігурні надрізи по боках, вилийте приготовану начинку і посипте горішками.
7. Запікайте при 190 градусах близько 35 хвилин. Готовий чізкейк після запікання остудіть до кімнатної температури.
8. Перекладіть випічку з форми і відправте в холодильник або наріжте шматочками і подавайте.