Рецепт Салат «столичний» класичний фото

Салат «столичний» класичний
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Птах, Картопля, Бобові, Морепродукти, Курка, Куряче філе, Яйця
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, 8 березня
Салати

Цей салат - найближчий родич знаменитого салату "олів'є" . У багатьох сім'ях його готують по-різному. Давайте ж приготуємо салат по справжньому класичним рецептом, за рецептом кулінарної книги.

Основа у всіх варіантів салату "столичний" одна: варені овочі, яйця і куряче м'ясо. Але на самому початку у цього салату були ще інгредієнти. Це ракові шийки і каперси, ну і овочі, маленькі мариновані овочі, які допускалося замінювати маринованими огірочками. У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати салат "столичний" класичний. У наш час все інгредієнти цілком доступні, так чому ж не порадувати себе на свято таким салатом.

  • Куряче філе відварене - 1 штука
  • Картопля - 3 штуки (середнього розміру, зварений в шкірці)
  • Яйця варені - 3 штуки
  • Морква - 1 штука(svarennaya)
  • Огірок свіжий - 1 штука (середнього розміру)
  • Огірок маринований - 2 штуки (середнього розміру)
  • Листя салату - 50 грам
  • Ракові шийки - 150-200 грам
  • Каперсами - 1 Ст. Ложка
  • Горошок - 200 грам
  • Майонез - 3 Ст. Ложки
  • Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
  • Зелень цибулі або петрушки - 20 грам
  • Перепелине яйце - 3-4 штук (варене)
салат
Спочатку треба зварити картоплю, курку і яйця. Нарізаємо свіжий і маринований огірки.
салат
Додаємо зелений горошок.
салат
Відварену в шкірці картоплю очистимо й наріжемо кубиками.
салат
Відварене куряче філе нарізаємо шматочками.
салат
Яйця нарізаємо і додаємо до решти інгредієнтів. Додамо трохи зеленої цибулі або петрушки.
салат
Очистимо й наріжемо кубиками відварену моркву.
салат
Ракові шийки в мене готові, з магазину, зливаємо з них рідина. Вибираємо гарні шийки для прикраси салату, а інші наріжемо і відправимо в салат.
салат
Додамо каперси, соєвий соус і майонез. Перемішаємо.
салат
Листя салату наріжемо соломкою. Викладаємо салат з допомогою кулінарного кільця, навколо нього - подрібнене листя салату. Прикрашаємо салат раковими шийками і перепелиним яйцем.

Схожі рецепти