Салат на святковий стіл
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділиться рецептом салату, який на мій погляд, універсальний. До будь-якого святкового столу буде актуальним. Дивіться і пробуйте, святковий салат перед вами!
Отже, Зараз я розповім вам, як приготувати салат на святковий стіл. Салат виглядає дуже яскраво і нарядно, ароматно пахне смаженим м'ясом і часником, огірочком. Моїм гостям він завжди подобається, спробуйте і Ви! На приготування такого салату йде не більше 40 хвилин, якщо свіже і молоде м'ясо, то готове воно буде всього за 20 хвилин, я завжди ріжу поперек волокон, це прискорює процес. Хай щастить!
- Яловичина - 250 грам
- Свіжий огірок - 1-2 штук (якщо великий, то 1 шт)
- Яйце - 2 штуки
- Волоські горіхи очищені - 2 Ст. Ложки
- Листя салату - 1 пучок
- Зелена цибуля - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
1. Підготуйте продукти для салату. Якщо огірочки великі, то одного цілком достатньо, а якщо дрібні, як у мене мене, то візьміть два. Приступимо!
2. Яловичину вимийте, обсушити паперовими рушниками і поріжте брусочками поперек волокон.
3. У сковороді розігрійте олію, обсмажте м'ясо. Влийте 100 мл води і протушкувати м'ясо до м'якості.
4. Готове м'ясо залиште остигати.
5. У піалу розбийте однієї яйце, додайте сіль, чорний перець. Збовтайте вилочкою, як з омлету. Розігрійте антипригарним сковороду, змастіть маслом і підсмажте яєчний млинець з двох сторін. Також вступите з другим яйцем.
6. Гарячі млинці скрутіть трубочкою і залиште в такому вигляді остигати.
7. Вже холодні рулетики поріжте гострим ножем.
8. Огірочки поріжте соломкою.
9. Очищені горіхи подрібніть.
10. Вимийте листя салату, зелена цибуля використовуйте за бажанням. Очистіть часник і пропустіть через прес. На тарілочки покладіть спочатку листя салату, потім трохи часнику, зверху - м'ясо.
11. Далі покладіть гіркою свіжий огірочок, приправити сіллю.
12. Далі розподіліть яєчні рулетики.
13. Полийте салат майонезом.
14. Зверху прикрасьте салат рубаними горіхами і зеленою цибулею.
15. Пригощайтеся!