Салат листковий
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте нескладні та оригінальні рецептики на святковий стіл? Тоді зверніть увагу на цей класний спосіб, як приготувати салат листковий з печінкою тріски, рисом і свіжим огірочком. Шалений!
Перед вами - відмінний приклад поєднання простоти і приголомшливого смаку в одній страві. Зробити такий салатик можна всього за півгодини, та й інгредієнтів не так багато. Подавати його можете на загальному блюді або, як в даному випадку, порційно в келихах або прозорих піалах. Рекомендую взяти рецепт на замітку і повторити його в домашніх умовах.
- Яйце - 2-3 штук
- Огірок - 1 штука
- Печінка тріски - 1 штука (баночка)
- Цибулина - 1/2 штуки
- Мал - 1/2 склянки
- Сіль і майонез - За смаком
1. Насамперед відваріть в підсоленій воді до готовності рис. Також зваріть круто яйця.
2. Паралельно підготуйте печінку тріски. Я раджу злити зайве масло, щоб салатик не був занадто жирним.
3. Очистіть і подрібніть цибулю.
4. Яйця остудіть, очистіть, натріть на тертці.
5. Вимийте і натріть на крупній тертці огірок.
6. Тепер можна збирати салатик. Я роблю це в широких скляних стаканах. Перший шар - рис і майонез.
7. Слідом - печінку і цибулю.
8. Далі - яйця і майонез. Можна підсолити трохи.
9. Останній шар - огірочок. Далі можна повторити шари. Для різноманітності закінчити салатик годі й огірком, а яйцем. Смачного!