Салат «Каліфорнія»
(покроковий рецепт з фото)
Є салати, до яких ми звикли, коли дрібно все нарізати, а потім перемішуємо з майонезом. А є зовсім інший тип. У ньому прийнято подавати заправку і продукти окремо. Варто спробувати!
Ця страва вимагає великої підготовки. Потрібно запекти бекон, відварити яйця і курку, а також змушують заправку. Тому уважно прочитайте про те, як приготувати салат "каліфорнія" . Його також називають Кобб-салат. Це дуже поширений рецепт в Америці. Нічого ні в якому разі не можна змішувати, а прийнято подавати окремо розкладені інгредієнти.
- Яйце - 2 штуки
- Бекон - 6 скибочок
- Авокадо - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Куряча грудка - 200 грам
- Блакитний сир - 60 грам (або сирний)
- Latuk - 1 штука
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 1 Чайна ложка (червоний)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 0, 25 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
1. Заздалегідь відваріть грудку (до готовності) і яйця.
2. А бекон відправте запікатися в духовку на 13 хвилин при 190 градусах. Потім розріжте його на маленькі шматочки.
3. У цей час зробіть заправку. Змішайте масло з гірчицею, сіллю, перцем, оцтом і подрібненим часником.
4. Латук наріжте невеликими шматочками. Помідори, авокадо і курку наріжте кубиками.
5. На блюдо для подачі викладіть смужками всі інгредієнти. Яйця часточками покладіть збоку. Окремо подайте заправку. Смачного!