Піца «Каліфорнія»
(покроковий рецепт з фото)
Піца Каліфорнія - одна з найбільш популярних різновидів піци в Сполучених Штатах. Домашня піца Каліфорнія, приготована за цим рецептом, вийде набагато смачніше, ніж в піцерії.
Покупну піцу я вже не їм ні в якому разі - від неї у мене потім печія і весь день болить живіт. А ось домашню піцу час від часу їм із задоволенням. Одна з моїх улюблених різновидів - це піца Каліфорнія, відома під такою назвою в США. Ділюся секретами її приготування
- Тепла вода - 1 Склянка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1/2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сир моцарела - 250 грам
- Шинка - 6 скибочок
- Помідор - 1 штука
- Цибулина червона - 1 штука
- Печериці - 6 штук
- Чорні оливки - 6 штук
Підготуємо всі необхідні інгредієнти.
Змішуємо всі інгредієнти для тіста - воду, дріжджі, мідь, оливкова олія, борошно і сіль. Гарненько перемішуємо і замішуємо з цього тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Ми залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
Поки тісто піднімається, займемося соусом. Змішаємо в каструльці томатну пасту, подрібнений часник і спеції (у мене базилік і орегано).
Ставимо каструльку на помірний вогонь і варимо все це справа до тих пір, поки маса не зменшиться в обсязі приблизно вдвічі.
Тісто, що підійшло скроплюємо оливковою олією, ще трохи розминаємо.
Розкачуємо тісто на деку, злегка змащеному олією.
Рівномірно розподіляємо соус по тесту.
Потім розкладаємо по піці нашу начинку - гриби, шинку, сир, помідори, оливки, цибуля.
Запікаємо 15 хвилин при 200 градусах. Подаємо в гарячому вигляді.