Салат «Gazapxuli»
(покроковий рецепт з фото)
Назва цього салату перекладається з грузинського як "весна" . І справді: салат своїм свіжим ароматом і соковитим смаком нагадує цю пору року. Дуже смачний, відмінно підходить до м'ясних страв.
Ароматний, соковитий, свіжий салат готується дуже просто і за лічені хвилини. Він відмінно підходить до м'ясних страв, особливо до м'яса, жаренному на грилі або запеченого на вугіллі. А ще, якщо прибрати часник, салат стане відмінним блюдом для легкої вечері. Особливо його оцінять ті, хто піклується про фігуру.
- Огірок свіжий - 1-2 штук
- Яблуко - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Зелень кропу - 1 Ст. Ложка (нарізана)
- Зелена цибуля - 3-4 штук (пір'я)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Ось і всі наші інгредієнти для приготування смачного салату.
2. Яблуко краще брати тверде, з легкою кислинкою. Якщо у вашого яблука жорстка шкірка, її можна очистити. Видаляємо у яблука серцевину. Нарізаємо яблуко соломкою.
3. І відразу ж скроплюємо лимонним соком, щоб яблуко не потемніло.
4. Такий же соломкою, як і яблука, нарізаємо свіжий огірочок.
5. Яблук і огірка в салаті має бути приблизно порівну.
6. Очистимо і дрібно нарізаємо часник, додамо дрібно нарізаний кріп і пір'я цибулі.
7. Додаємо сіль і оливкове масло, перемішуємо. Салат готовий!
8. Смачного!