Рецепт Салат «Gazapxuli» фото

Салат «Gazapxuli»
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Фрукти , Яблука , Огірок , Лимон
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 10 хв.

Назва цього салату перекладається з грузинського як"весна" . І справді: салат своїм свіжим ароматом і соковитим смаком нагадує цю пору року. Дуже смачний, відмінно підходить до м'ясних страв.

Опис приготування:

Ароматний, соковитий, свіжий салат готується дуже просто і за лічені хвилини. Він відмінно підходить до м'ясних страв, особливо до м'яса, жаренному на грилі або запеченого на вугіллі. А ще, якщо прибрати часник, салат стане відмінним блюдом для легкої вечері. Особливо його оцінять ті, хто піклується про фігуру.

  • Огірок свіжий - 1-2 штук
  • Яблуко - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Зелень кропу - 1 Ст. Ложка (нарізана)
  • Зелена цибуля - 3-4 штук (пір'я)
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
салат
1. Ось і всі наші інгредієнти для приготування смачного салату.
салат
2. Яблуко краще брати тверде, з легкою кислинкою. Якщо у вашого яблука жорстка шкірка, її можна очистити. Видаляємо у яблука серцевину. Нарізаємо яблуко соломкою.
салат
3. І відразу ж скроплюємо лимонним соком, щоб яблуко не потемніло.
салат
4. Такий же соломкою, як і яблука, нарізаємо свіжий огірочок.
салат
5. Яблук і огірка в салаті має бути приблизно порівну.
салат
6. Очистимо і дрібно нарізаємо часник, додамо дрібно нарізаний кріп і пір'я цибулі.
салат
7. Додаємо сіль і оливкове масло, перемішуємо. Салат готовий!
салат
8. Смачного!

Схожі рецепти