Рецепт Салат «десятка» фото

Салат «десятка»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Помідор , Болгарський перець
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3
Час приготування: 3 дн. 4 г. 0 хв.

Пропоную ще один рецепт з моїх запасів на зиму. Розповім, як приготувати салат «Десятка». Настільки незвичайна назва пояснити дуже легко: всіх основних інгредієнтів використовуйте по десять штук.

Опис приготування:

Салат не тільки смачний, але і простий у приготуванні. Не потрібно довго запам'ятовувати його рецептуру, досить лише почути назву - і відразу рецепт виникає перед очима. Такий салат можна їсти відразу після приготування, тільки подожіте, коду він охолоне, але найкраще закатати його на зиму.

  • Соняшникова олія - 200 мілілітрів
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Цибуля - 10 штук
  • Болгарський перець - 10 штук
  • Томати - 10 штук
  • Баклажан - 10 штук
  • Чорний перець горошком - 10 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
салат
1. Баклажани використовую молоді, вони смачніше. Гарненько мою їх, спочатку зрізаю шкірку, а потім нарізаю овочі невеликими кубиками.
салат
2. Помідори мою і витираю рушником, потім подрібнюю невеликими шматочками довільної форми.
салат
3. Ріпчасту цибулю очищаю від лушпиння і нарізаю шматочками, перець мою і очищаю від насіння, потім нарізаю шматочками, в миску складаю все подрібнені овочі і перемішую.
салат
4. Всі овочі перекладаю в каструлю, додаю соняшникову олію, сіль, цукор, перець горошком і оцет. Відправляю її на вогонь.
салат
5. Накриваю каструлю кришкою, а після закипання знімаю її і готую салат 40-50 хвилин.
салат
6. Банки з кришками стерилізують, викладаю в них салат, закочував, обертають ковдрою і залишаю до повного охолодження.

Схожі рецепти