Рулька в духовці з часником
(покроковий рецепт з фото)
Рульку будемо готувати разом з часником і чебрецем, щоб м'ясо після запікання мало приємний смак і аромат. Разом з рулькой можна запекти цибулю, картопля та інші овочі.
Процес приготування простий, але знадобиться час для підготовки.
Найважливіше - вибрати вдалу рульку. Запах повинен бути свіжим, тоді і після запікання рулька порадує смаком. Якщо вже купили і рулька має специфічний запах, краще використовувати інший рецепт, в якому попередньо варимо м'ясо, маринуємо, а після запікаємо. Останнім часом не використовую рецепти, де на підготовку майже добу потрібні, а ось цей рецепт з часником, чебрецем і кардамоном прижився. Втретє так готую.
- Рулька - 1 штука
- Сіль - 2 щіпки
- Чорний перець - 2 щіпки
- Чебрець - 1 пучок
- Часник - 7-8 зубчиків
- Кардамон - 3-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Картопля - 4-5 штук
Рульку заливаємо холодною водою і залишаємо на годину. Далі зливаємо воду, рульку добре промиваємо в проточній воді і кладемо в миску.
Посипаємо сіллю, перцем і дрібно порізаним часником.
Додаємо чебрець і кардамон. Спеції втираємо в м'ясо і залишаємо маринуватися на годину.
Деко покриваємо пергаментом і кладемо рульку.
Навколо кладемо цибулю, нарізаний крупно.
Додаємо картоплю. Відправляємо деко з рулькой в духовку. Запікаємо 2 годину, спочатку при температурі 200 градусом, а після появи легкої рум'яної скоринки готуємо при 180 градусах.
Рулька добре пропеклась. Має золотистий колір і пряний аромат. Подаємо страву гарячою, смачного!