Рецепт Рулька в духовці з часником фото

Рулька в духовці з часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Свиняча рулька
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рульку будемо готувати разом з часником і чебрецем, щоб м'ясо після запікання мало приємний смак і аромат. Разом з рулькой можна запекти цибулю, картопля та інші овочі.

Процес приготування простий, але знадобиться час для підготовки.

Найважливіше - вибрати вдалу рульку. Запах повинен бути свіжим, тоді і після запікання рулька порадує смаком. Якщо вже купили і рулька має специфічний запах, краще використовувати інший рецепт, в якому попередньо варимо м'ясо, маринуємо, а після запікаємо. Останнім часом не використовую рецепти, де на підготовку майже добу потрібні, а ось цей рецепт з часником, чебрецем і кардамоном прижився. Втретє так готую.

  • Рулька - 1 штука
  • Сіль - 2 щіпки
  • Чорний перець - 2 щіпки
  • Чебрець - 1 пучок
  • Часник - 7-8 зубчиків
  • Кардамон - 3-5 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Картопля - 4-5 штук
рулька в духовці з часником - фото крок 1
Рульку заливаємо холодною водою і залишаємо на годину. Далі зливаємо воду, рульку добре промиваємо в проточній воді і кладемо в миску.
рулька в духовці з часником - фото крок 2
Посипаємо сіллю, перцем і дрібно порізаним часником.
рулька в духовці з часником - фото крок 3
Додаємо чебрець і кардамон. Спеції втираємо в м'ясо і залишаємо маринуватися на годину.
рулька в духовці з часником - фото крок 4
Деко покриваємо пергаментом і кладемо рульку.
рулька в духовці з часником - фото крок 5
Навколо кладемо цибулю, нарізаний крупно.
рулька в духовці з часником - фото крок 6
Додаємо картоплю. Відправляємо деко з рулькой в ​​духовку. Запікаємо 2 годину, спочатку при температурі 200 градусом, а після появи легкої рум'яної скоринки готуємо при 180 градусах.
рулька в духовці з часником - фото крок 7
Рулька добре пропеклась. Має золотистий колір і пряний аромат. Подаємо страву гарячою, смачного!

Схожі рецепти