Рулька в духовці
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл або до сімейної вечері приготуйте це дивно апетитне і смачне блюдо. Головне, що рецепт приготування рульки в духовці настільки простий, що з ним впорається і новачок.
Апетитна і соковита рулька в духовці в домашніх умовах може бути приготовлена як з гарніром, так і окремо. Маринад ви виберете той, якої вам більше до душі. М'ясо виходить дуже соковитим і ароматним, відірватися просто неможливо.
- Рулька свиняча - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Перець горошком - 3-5 штук
- Часник - 3-5 зубчиків
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1-2 Ст. Ложок
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Суміш перців - 1 За смаком
1. Вимийте як слід рульку. Надішліть її в глибоку каструлю. Очистіть цибулину і моркву, можна їх трохи подрібнити при бажанні. Додайте в каструлю лавровий лист, горошини чорного перцю або інші спеції за смаком. Тепер необхідно залити холодною водою і відправити каструлю на вогонь. Після закипання підсолити трохи і варіть на повільному вогні близько 2 годин.
2. Можна додати картоплю, приготувавши таким чином повноцінне блюдо. Картопля очистіть, наріжте і викладіть на деко, змастивши його (деко) попередньо маслом. Можна додати і інші овочі за смаком.
3. Для маринаду необхідно очистити і пропустити через прес часник. Додайте рідкий (якщо загуслий, можна трохи прогріти на водяній бані) мідь, гірчицю і оливкове масло. Насипте сіль і дрібку перцю. Все як слід перемішайте.
4. Маринадом потрібно добре натерти рульку з усіх боків. Викладіть її на картоплю.
5. На перші 20-25 хвилин накрийте деко фольгою, запікайте при середній температурі. Потім фольгу зніміть, і нехай рулька в духовці в домашніх умовах запікається до готовності.
6. От і все: апетитне і ситне блюдо для всієї родини готове. Залишилося тільки перекласти його на тарілку для подачі - і можна пробувати.