Рулька, тушкована з овочами по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна томління рулька з картоплею і капустою. Російську піч у нас замінить мультиварка! Смачний і ароматний вечерю Вам забезпечений!
Свинячі литкі у мене розпиляні уздовж по кістки, тому час приготування страви не дуже довгий. Якщо у вас рулька цілком, слід збільшити час і запікання, і гасіння. Блюдо особливого нагляду не вимагає.
- Рулька свиняча - 1200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Картопля - 600 грам
- Капуста білокачанна - 400 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець - За смаком
Рульку ретельно промийте і вишкребіть. Зручніше брати розпилену рульку - і готується швидше, і вкладається в мультиварку зручніше. Розігрійте масло і викладіть м'ясо шкірою вгору.
Обсмажте рульку в режимі "випічка" до рум'яного кольору, перевертаючи час від часу. Коли почне рум'яна, додайте крупно нарізану цибулю і цілий часник зубчиками. Смажте до м'якості часнику. Посоліть м'ясо за смаком. Влийте склянку окропу і поставте мультиварку в режим "гасіння" . Час виставте 4 годину, але тушкуйте годину - так мультиварка буде гасити при більш низькій температурі. Якщо є режим "мультіповара", досить буде гасити півгодини при 100 градусах, а потім ще годину при 85 градусах.
Окремо на сковороді обсмажте крупно нарізану картоплю і моркву до скоринки. Капусту наріжте скибочками через качан, щоб листя не розпадалися і теж злегка обсмажте. Вийміть м'ясо, покладіть овочі шарами, посипаючи їх сіллю і перцем за смаком. Зверху покладіть рульку і тушкуйте ще хвилин 15 до готовності овочів. Потім дайте постояти з півгодини в режимі "збереження тепла" .
Сервіруйте рульку гарячої разом з овочами і свіжим хлібом. Вкусно запивать рульку квасом.