Рецепт Качка тушкована по-селянськи фото

Качка тушкована по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Птах , Качка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незважаючи на тривалість приготування качки, результат завжди радує. М'ясо качки відрізняється особливим смаком, аромат якого допоможуть посилити спеції і овочі. Я пропоную"сільський" рецепт.

Опис приготування:

Качку можна готувати по-різному, але самий перевірений варіант - гасіння. Відразу м'ясо обсмажується до рум'яного кольору, після чого гаситься з овочами до готовності. Чим довше гасити качку, тим м'якше буде м'ясо. В середньому на цей процес йде близько 2 годин. На гарнір з качкою по цьому сільському рецептом найкраще підійде вермішель або картопляне пюре, але і від каш не варто відмовлятися.

  • Качка - 500 грам (будь-яка частина)
  • Майонез - 150 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 1 штук
качка тушкована по-селянськи - фото крок 1
1. Дуже люблю готувати качку цим способом, обов'язково відварюю на гарнір тонку вермішель або картопляне пюре. Отже, відразу замаринуйте птицю в майонезі (у мене було 2 ніжки), додайте сіль і чорний мелений перець, а також будь-які спеції на ваш смак. Залиште її в такому стані на 30 хвилин. Моя бабуся готує в селі качку без додавання соусів, а просто з перцем і часником. Я не люблю перебивати смак птиці часником (особливо качки з-за її особливого дивного смаку), тому утрималася від нього. Коли м'ясо трохи постоїть, відправляйте його смажитися.
качка тушкована по-селянськи - фото крок 2
2. Якщо у вас є казан - чудово! Готуйте птицю прямо в ньому, а після і тушкуйте теж. У мене, на жаль, його нема, тому я обійшлася сковородою з товстим дном і звичайною каструлею. Обсмажте до рум'яного кольору стегенця з обох сторін.
качка тушкована по-селянськи - фото крок 3
3. Викладіть м'ясо в ємність, в якій будете гасити, додайте води так, щоб вона злегка покрила поверхню качки, і доведіть до кипіння.
качка тушкована по-селянськи - фото крок 4
4. Тим часом наріжте овочі (морква і цибуля) і відправте до м'яса. Сіль додайте за смаком. У цей момент моя бабуся додає часник, робіть це за вашим бажанням.
качка тушкована по-селянськи - фото крок 5
5. Я лише додаю лавровий лист і чорний перець горошком. Коли м'ясо закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте качку близько години на слабкому вогні. Філе, природно, приготується швидше трохи. У селі бабуся готувала завжди всю качку, але оброблену по частинах, і я завжди полювала саме за ніжками. У старій печі смак птиці ще більш незабутній.
качка тушкована по-селянськи - фото крок 6
6. Для 15 хвилин до приготування м'яса, я відкрила на гарнір тоненьку вермішель. Вона просто ідеально поєднується з птицею і підливою з морквою і цибулею. Ось так приблизно я спробувала відтворити сільський рецепт моєї бабусі, яка готувала качку по старим рецептом.

Схожі рецепти