Рубець суп
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Наваристий болгарський суп з яловичого рубця порадує цінителів національної кухні. До того ж, це дуже ситне і апетитне гаряче блюдо. Рекомендую рецепт Шкембі чорба в вашу кулінарну книгу!
Опис приготування:
Шкембі чорба - традиційний болгарський суп з яловичого рубця - має масу аналогів в молдавській, румунської та навіть російської кухнях. Щоб приготувати класичний Шкембі чорба, знадобиться вичищений рубець, йогурт натуральний без добавок (можна замінити його на кефір), а також паприка і часник для подачі. Є рецепти з додаванням картоплі і овочів в Шкембі чорба, але це вже варіації російських авторів, в класичному рецепті нічого такого не додають.
- Яловичий рубець - 700-800 грам
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Йогурт - 200 мілілітрів
- Перець кайенский - 2-3 чайних ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Часник - 4-5 зубчиків
- Оцет винний - 5-6 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
Спочатку відваріть рубець. Промийте його і замочіть попередньо у воді на годину.
Поріжте на великі шматки, викладіть в каструлю, варите 2 годину, підливаючи воду (рубець повинен бути нею покритий).
Для 15 хвилин до закінчення посоліть. Потім зніміть з вогню.
Поріжте на великі шматки, викладіть в каструлю, варите 2 годину, підливаючи воду (рубець повинен бути нею покритий).
Для 15 хвилин до закінчення посоліть. Потім зніміть з вогню.
Дістаньте рубець відварений, дайте йому охолонути.
Бульйон нехай охолоне, зверху збереться жир, який потрібно зібрати.
Бульйон нехай охолоне, зверху збереться жир, який потрібно зібрати.
Рубець остиглий поріжте на невеликі шматочки і поверніть в знежирений бульйон.
Змішайте окремо в мисці борошно, яйця і йогурт до однорідної маси.
Додайте в суміш тонкою цівкою ополоник прохолодного бульйону (постійно помішуючи). Можете ще один ополоник влити. Виходить щось на зразок рідкого млинцевого тесту. Його додайте в бульйон з рубцем, поставте на середній вогонь і варіть кілька хвилин. Кипіти не повинен (щоб яйце не згорнулося).
Тим часом на сковороді розігрійте масло рослинне і додайте паприку, помішуючи, щоб грудочок не було.
Потім масу влийте в каструлю до супу.
Розмішайте, проваріть ще пару хвилин.
От і все! суп готовий. Перед подачею роздавите кілька зубчиків часнику в чеснокодавке, додайте до них оцет. Додайте в суп. Можете за бажанням приправити страву кайєнським перцем.
Ще перед подачею готову страву Шкембі чорба можете посипати дрібно порізаним рубцем. Смачного!