Рубаний курячий паштет
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий варіант, як приготувати рубаний курячий паштет, поспішаю вам показати. Якщо ви любите натуральні домашні закуски з мінімумом турбот, то цей рецепт обов'язково варто взяти на замітку.
Цей варіант не тільки чудово підходить для тих господинь, у яких немає блендера, але і прекрасно урізноманітнює звичний пастоподібний паштет. В основу можна додати спеції, ароматні трави, зелень. Подавати до столу його можна практично відразу, не чекаючи загустіння. Втім, він також прекрасно зберігається в холодильнику, так що можна відразу робити велику порцію.
- Куряча печінка - 450 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Оливкова олія - 3/4 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Коньяк або бренді - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
- Петрушка і каперси - За смаком (по бажанню)
1. Вимийте як слід печінку, видаліть пленочки. Посоліть і поперчіть за смаком.
2. Розігрійте оливкову олію, викладіть печінку. На середньому вогні обсмажте до утворення скоринки. Додайте коньяк або бренді.
3. Додайте подрібнений часник, тушкуйте ще кілька хвилин до готовності.
4. Зніміть печінку з вогню і перекладіть на обробну дошку. Додайте подрібнену цибулю, цедру і сік лимона, зелень і (при бажанні) каперсами.
5. Гострим ножем подрібніть все до однорідності. Усе, рубаний курячий паштет готовий. Смачного!