Розсольник з рисом і огірками
(покроковий рецепт з фото)
Розсольник - улюблений усіма суп. Класикою виконання розсольнику є варіант з перловкою, але в цьому рецепті я розповім Вам, як приготувати розсольник з рисом і огірками. Теж дуже смачно!
Завдяки корені селери і петрушки розсольник виходить дивно смачним, ароматним і корисним. Подавайте супчик зі свіжою зеленню і сметаною.
Важливо відмітити, що курку перед закінченням варіння можна дістати і відокремити від кісток для зручності.
Смачного!
- Курка - 1 кілограм (будь-які частини)
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Корінь петрушки - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Солоні огірки - 2 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Огірковий розсіл - 1 Склянка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Запашний перець - 2 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
1
Курку помийте і розділіть на великі шматки. Помістіть її в каструлю і залийте холодною водою. Поставте варитися.
2
Як тільки вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь, щоб бульйон злегка кипів, періодично знімайте піну. Курку варіть до напівготовності 20-30 хвилин.
3
Всі овочі і коріння, крім картоплі, наріжте кубиками.
4
Цибуля обсмажте на сковороді з вершковим маслом, потім додайте всі овочі. При необхідності додайте в сковороду пару ложок бульйону.
5
В кінці додайте солоні огірки і тушкуйте все 3-4 хвилини. Зніміть з вогню.
6
Як курка буде готова до напівготовності, додайте до неї картопля, поразанний великими часточками, і рис, варіть все 15 хвилин. Додати сіль бульйон (не забудьте, що ви додасте ще солоні огірки і розсіл).
7
Додайте овочі з сковорідки, перець горошком і розсіл. Варіть все 10 хвилин. В кінці додайте чорний перець і лавровий лист. Дайте постоять готовому супу около 15 хвилин.