Рецепт Розсольник з рисом і огірками фото

Розсольник з рисом і огірками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Курка, Крупи, Морква, Огірок, Цибуля, Мал
На обід
Супи, Розсольник

Розсольник - улюблений усіма суп. Класикою виконання розсольнику є варіант з перловкою, але в цьому рецепті я розповім Вам, як приготувати розсольник з рисом і огірками. Теж дуже смачно!

Завдяки корені селери і петрушки розсольник виходить дивно смачним, ароматним і корисним. Подавайте супчик зі свіжою зеленню і сметаною.

Важливо відмітити, що курку перед закінченням варіння можна дістати і відокремити від кісток для зручності.

Смачного!

  • Курка - 1 кілограм (будь-які частини)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Корінь селери - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Солоні огірки - 2 штуки
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Огірковий розсіл - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Запашний перець - 2 штуки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль і перець - За смаком
1
Курку помийте і розділіть на великі шматки. Помістіть її в каструлю і залийте холодною водою. Поставте варитися.
2
Як тільки вода в каструлі закипить, зменшіть вогонь, щоб бульйон злегка кипів, періодично знімайте піну. Курку варіть до напівготовності 20-30 хвилин.
3
Всі овочі і коріння, крім картоплі, наріжте кубиками.
4
Цибуля обсмажте на сковороді з вершковим маслом, потім додайте всі овочі. При необхідності додайте в сковороду пару ложок бульйону.
5
В кінці додайте солоні огірки і тушкуйте все 3-4 хвилини. Зніміть з вогню.
6
Як курка буде готова до напівготовності, додайте до неї картопля, поразанний великими часточками, і рис, варіть все 15 хвилин. Додати сіль бульйон (не забудьте, що ви додасте ще солоні огірки і розсіл).
7
Додайте овочі з сковорідки, перець горошком і розсіл. Варіть все 10 хвилин. В кінці додайте чорний перець і лавровий лист. Дайте постоять готовому супу около 15 хвилин.

Схожі рецепти