Rostbiff англійською мовою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже простий і смачний рецепт ростбіфа в гірчичному маринаді. Класичне англійське блюдо обов'язково вийде смачним і ніжним, якщо для нього правильно вибрати м'ясо.
Для хорошого англійського ростбіфа дуже важлива якість м'яса. Воно повинно бути свіжим і не морозивом, зазвичай це тонкий, товстий край або вирізка. Якщо м'ясо було у вас в холодильнику, дістаньте його і залиште при кімнатній температурі за 2 години до готування. А тепер я поділюся з вами докладним рецептом, як приготувати ростбіф по-англійськи.
- Яловичина - 1 кілограм (товстий край)
- Гірчиця з зернятками - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний перець горошком - 16 штук
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (для смаження)
Для початку підготуйте всі інгредієнти. М'ясо повинно бути кімнатної температури і зачищено від плівок.
Приготуйте маринад. Для цього розітріть в ступці сіль з чорним перцем, потім додайте оливкову олію і перемішайте.
М'ясо обв'яжіть кулінарною ниткою і змастити приготованим маринадом.
На ретельно розігрітій сковороді обсмажте м'ясо з усіх боків до золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо викладіть в вогнетривку форму з товстим дном і залиште відпочити на 5-10 хвилин.
Повапните м'ясо гірчицею з зернятками і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин.
Потім зменшіть температуру до 150 градусів. Якщо вам подобається класичний варіант м'яса з кров'ю, запікайте м'ясо 30 хвилин. Якщо вам більше до вподоби м'ясо середньої прожарювання, готуйте 40 хвилин.
Готове м'ясо вийняти з духовки і перш ніж нарізати, дайте постояти 15-20 хвилин. Rostbiff готовий англійською мовою, смачного!